Regija

Počeo je kvalifikacijski turnir za OI: Sara Beram uspješno svladala prvu prepreku, dvojica ispala u prvom kolu

Damir Stručić (lijevo) i Sara Beram (desno)

 Hrvatski Boksački Savez
29-godišnja Beram bez većih problema došla je do prve pobjede, a za plasman na OI trebat će još tri slavlja

Kvalifikacijski boksački turnir za Olimpijske igre započeo je za troje naših predstavnika. Filip Poturović u kategoriji do 63,5 kg i Marko Zeljko (-71 kg) još jučer odradili su svoje nastupe, a danas je u ring na Tajlandu kročila i Sara Beram (-60 kg).

Zeljko i Poturović neće po dobrome pamtiti nastup u Bangkoku. Za obojicu je turnir okončan već nakon prvog kola. Marko Zeljko, višestruki prvak Hrvatske izgubio je od strane Gruzijca ruskih korijena, Eskerkhana Madieva. Madiev je aktualni doprvak Europe, a nastupio je i na prošlim Olimpijskim igrama. Zeljko je poražen jednoglasnom odlukom sudaca.

Filip Poturović također je poražen na bodove, ali tijesnom, podijeljenom sudačkom odlukom. Predstavnik Arube Fabian Williams porazio je Poturovića u vrlo izjednačenom meču i tom pobjedom izborio je plasman među 32 najbolja koja će se nastaviti boriti za mjesto na Igrama u Parizu.

‘‘Krvnu sliku‘‘ naše reprezentacije popravila je Sara Beram. Odlična 29-godišnjakinja turnir je otvorila porazivši japansku prvakinju Ayaku Taguchi. Beram je do pobjede došla podijeljenom sudačkom odlukom (4:1) i uspješno se plasirala u osminu finala. Sara treba plasman unutar top 3 kako bi osigurala vizu za Pariz.

Još tri pobjede trebat će Beram za ostvariti cilj zbog kojeg se zaputila na daleki Tajland. Novi nastup čeka ju u srijedu kada je na rasporedu osmina finala njene kategorije. Slovakinja Miroslava Jedinakova bit će njena protivnica. Radi se o boksačici koja je nastupila na kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju gdje je zaustavljena u četvrtfinalu, a do četvrtfinala je dogurala i na nedavno održano EP-u u Beogradu. Beram je također ispala u četvrtfinalu EP-a u Beogradu.

Miroslava Jedinakova boksačica je koju Beram definitivno može poraziti, ali u meč mora ući maksimalno ozbiljno. Vjerujemo da će Sara u srijedu doći do pobjede i na dva koraka do plasmana OI.

Svoje prve nastupe u Bangkoku i dalje čekaju Luka Pratljačić (+92 kg), Marko Čalić (-92 kg) i Nikolina Ćaćić (-57 kg). Pratljačić u ring ulazi u srijedu, dok Ćaćić i Čalić nastupaju u četvrtak.

Linker
24. lipanj 2024 01:00