Ostalo

Tyson otkrio ime čovjeka koji u njemu izaziva strah: ‘Bojim se tog tipa, susretao se sa smrću svaki dan‘

Mike Tyson

 Screenshot/YouTube (Impaulsive)
‘Iron Mike‘ uživo je gledao vratolomije Micka Foleyja koje su mu se trajno urezale u pamćenje

Mike Tyson dijelio je ring s velikanima kao što su Evander Holyfield i Lennox Lewis, te u svom "prime timeu" slovio za najopakijeg i najneustrašivijeg boksača na planetu, no kao i svakom ljudskom biću, nije mu nepoznat osjećaj straha. Zanimljivo je, međutim, da se nekadašnji apsolutni prvak teške kategorije boksa, prema vlastitom priznanju, boji "kečera" Micka Foleyja.

Tyson ima iskustva s WWE (nekadašnjom WWF) organizacijom budući da je krajem devedesetih bio uključen u priču između Stevea Austina ("Stone Cold") i D-generacije X, predvođene Shawnom Michaelsom i Triple H-om. "Iron Mike" je, naime, sudjelovao u pripremama za WrestleManiju XIV u ožujku 1998., a na toj se priredbi pojavio i kao "ring enforcer", a 2012. je čak i primljen u WWE Kuću slavnih.

No, tri mjeseca nakon WrestleManije XIV, Tyson je svjedočio novoj WWE priredbi, Mankind vs. The Undertaker, na kojoj je svjedočio stvarima zbog kojih upravo Foleyja podcrtava kao čovjeka koji u njemu izaziva strah.

Foley, odnosno "Mankind", je, naime, te večeri svoje tijelo izložio vrlo ozbiljnim ozljedama kako bi zabavio publiku u Civic Areni (Pittsburgh, Pennsylvania, Sjedinjene Američke Države). "Undertaker" ga je bacio s gotovo pet metara visokog kaveza, nakon čega je pao na leđa na reporterski stol smješten uz ring i slomio ga. Nastavio se "boriti", opet se popeo na kavez, a nakon novog "Undetakerovog" bacanja probio je gornju ogradu kaveza i ponovno pao na leđa na tlo ringa. Bilo je tu još vratolomija, a epilog cijele priče jest da je Foley te večeri završio sa slomljenim rebrima, unutarnjim krvarenjem, dislociranom vilicom i iščašenim ramenom. Sve je to Tyson gledao iz prvih redova, a njegovi doživljaji WWE-ove nekadašnje zvijezde urezali su mu se u pamćenje do današnjeg dana.

"Prokletstvo, bojim se tog tipa... On je iskusio smrt svakog dana u svom životu. On skače na razna sr*nja, nalijeće na kamione i aute, i još uvijek je normalan. Slomio je svaku kost u tijelu, a normalan je tip. Jednostavno ne znam zašto sam sebe toliko ne voli, odabrao je težak način za zaraditi novac", ispričao je Tyson Loganu Paulu u posljednjoj epizodi podcasta Impaulsive.

Linker
23. kolovoz 2024 17:19