Ostalo

Šokantna vijest dolazi s Otoka: Preminuo je Connor Hitchens, nekoć ponajveći talent engleskog MMA-a

Connor Hitchens

 Screenshot (youtube, Cage Warriors)
Borilački svijet tuguje za 26-godišnjim engleskim borcem perolake kategorije

Samo jedan dan nakon što smo vam pisali o smrti bivšeg UFC-ovog i BKFC-ovog borca, Geanea Herrere (33), borilački svijet potresla je vijest o novoj preranoj smrti. Preminuo je 26-godišnji Connor Hitchens, nekoć ponajveći talent engleskog MMA-a.

Vijest o smrti Connora Hitchensa potvrđena je od strane Cage Warriors organizacije unutar koje je Hitchens odradio jedan profesionalni nastup, a oglasio se i predsjednik Svjetskog MMA saveza (IMMAF), Kerrith Brown.

‘‘U ime kompletnog Svjetskog MMA saveza objavljujem kako smo duboko pogođeni smrću Connora Hitchensa. Vječno ćemo biti zahvalni Connoru na njegovom vremenu koje je proveo u sklopu IMMAF-ove platforme te je ponosno predstavljao nacionalni tim Ujedinjenog Kraljevstva kao istaknuti sportaš na Europskim i Svjetskim prvenstvima koji su se održali 2015. i 2016. godine. Naše najdublje suosjećanje ide ka Connorovoj obitelji i njegovim voljenima.‘‘, poruka je Kerritha Browna.

Inače, Connor Hitchens bio je jedan od najboljih engleskih amaterskih boraca. 2015. godine osvojio je broncu na Europskom prvenstvu, a godinu dana kasnije medaljom istog sjaja okitio se i na Svjetskom amaterskom MMA prvenstvu. Dvije pobjede na Euru bile su dovoljne za broncu, dok je na SP-u upisao tri pobjede prekidom u prvoj rundi. U oba navrata Hitchens je ispadao u polufinalima od kasnijih osvajača turnira.

Jedna od istaknutijih Hitchensovih amaterskih pobjeda došla je 2017. godine pod okriljem UK Fighting Championshipa. Hitchens je tada jednoglasnom odlukom sudaca porazio Ciarana Clarkea, borca koji je trenutno na glasu kao nova irska senzacija i ponajveći potencijal irskog MMA-a. Clarke nastupa u PFL-u/Bellatoru i njegov profesionalni ‘‘score‘‘ trenutno iznosi 9-0.

Connor Hitchens 2018. godine otisnuo se u profesionalce. Prvih šest nastupa okončao je pobjedama i sve je išlo ka velikoj MMA karijeri. Međutim, 2020. godine Hitchens je nokautiran od strane Nike Samsonidsea, a 2022. godine spektakularnim nokautom porazio ga je Manny Akpan. Meč protiv Akpana bio je Hitchensov jedini nastup unutar Cage Warriors organizacije, a ujedno i posljednji u njegovoj karijeri.

Borilačka karijera Connora Hitchensa nije otišla željenim tijekom, ali najveća je žal jer je njegov život prerano završio. Uzrok smrti zasad nije javno poznat, ali nije zapravo niti bitno, jer Hitchensa ništa više ne može vratiti. Britanska MMA javnost navodi Hitchensa kao ‘‘jako dobrog čovjeka i oca‘‘, što njegovu smrt čini još tužnijom.

Njegovoj duši želimo da sada počiva u miru Božjem!

Linker
21. lipanj 2024 13:38