Ostalo

Dvostruki KSW-ov prvak odbio je ponudu UFC-a: ‘To je 20-30 puta manja zarada nego ovdje‘

Salahdine Parnasse

 Pierre Perusseau/Bestimage/Profimedia
Prije tri godine kada se borio s Filipom Pejićem, KSW-ova zvijezda morala je raditi dodatan posao van MMA-a kako bi zaradila za život

Salahdine Parnasse živi svoj najbolji život kao stalni član KSW-a.

Parnasse, KSW-ov prvak lake i perolake kategorije, postao je neprocjenjiva vrijednost za ovu promociju. S 26 godina, Parnasse je jedan od najboljih boraca izvan UFC-a što je dokazao nedavnim pokušajem osvajanja velter naslova u prosincu 2023.

Nažalost, Parnasse (20-2) nije uspio to ostvariti protiv velter prvaka, Adriana Bartosińskog, izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom. No, vratio se sjajnom obranom naslova lake kategorije u travnju 2024. kada je u prvoj rundi nokautirao Valeriua Mirceua. Parnasse je zatim produljio ugovor s KSW-om nakon pomalo razočaravajuće ponude UFC-a, prema riječima njegovog trenera i menadžera Stephanea Chaufouriera.

"Razlika je ogromna", rekao je Chaufourier za RMC Sport. "Ne bih iznosio točne brojke, ali dobili smo izrazito, izrazito dobre ponude. Zarađujemo dva i pol puta više nego prije. Samo je to ogromno. Definitivno se radi o šesteroznamenkastom iznosu. UFC je nudio od 20 do 30 puta manje."

Budućnost može biti još svjetlija za francuskog Marokanca koji ima puno toga za ostvariti nakon silnog iskustva stečenog u kratkom razdoblju. Parnasse se sada raduje kolaborativnim naporima KSW-a i RIZIN-a. Moguć je obračun prvaka protiv prvaka -Parnasse protiv RIZIN-ovog nositelja titule u perolakoj kategoriji, Chihira Suzukija.

U konačnici, Parnasse se samo želi nastaviti boriti protiv najboljih protivnika koji mu se nude i pritom dobro zaraditi.

"Želim se boriti protiv najboljih, to je normalno", rekao je Parnasse. "Nikad u životu nisam birao borbu, uvijek sam se borio da preživim. U osnovi, radio sam kao vodoinstalater, a istovremeno sam se bavio sportom. Nastavljam na isti način, osim što sada ne moram raditi još neki posao i od ovog sporta mogu živjeti.‘‘

"To je moj privatni život", nastavio je. "Ovo je borbeni sport, težak sport, a prije tri godine još sam radio vodoinstalacije dok nisam stekao stabilnost. Ako se sada vratim u UFC, morat ću ponovno raditi‘‘, nasmijao se. ‘‘Ali, to je istina. Dok sada mogu u potpunosti živjeti od svog sporta i jako sam sretan, jako sretan. Spreman sam se suočiti s bilo kojim protivnikom koji mi se ponudi."

Linker
19. lipanj 2024 22:14