UFC

Tyron Woodley planira se vratiti MMA-u: ‘Apex je utjecao na moju motivaciju, mnoštvo je fanova koji me ponovno žele gledati‘

Tyron Woodley

 Jason Silva/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove velter kategorije nije upisao pobjedu od 2018. godine

Tyron Woodley jedan je od boraca iz one kategorije boraca koji su dugi niz godina bili na samom vrhu, djelovali gotovo nepobjedivo, a zatim doživjeli strmoglavi pad. Čak četiri puta Woodley je branio pojas prvaka u UFC-ovoj velter kategoriji, jednoj od najzahtjevnijih težinskih kategorija.

Gotovo punih pet godina Tyron je bio neporažen i nanizao je pobjede nad brojnim vrhunskim borcima poput Robbieja Lawlera, Kelvina Gasteluma, Stephena Thompsona, Demiana Maie, Darrena Tilla itd. Njegovoj vladavini došao je kraj u trećem mjesecu 2019. godine.

Kamaru Usman tada je dobio priliku boriti se za pojas. Nigerijac je isticao kako Woodley nema ništa čime bi ga ugrozio i da će ga nadjačati u svim segmentima borbe. Iako je Usman izgledao jako dobro u svojim mečevima, mnogi nisu vjerovali da lakoćom može nadjačati prvaka kakav je bio Tyron Woodley.

Ispostavilo se da je Usman znao što govori. Poprilično rutinski, jednoglasnom odlukom sudaca, Kamaru je porazio Woodleyja i svrgnuo ga je s trona. Nadao se Woodley kako će što brže izboriti priliku za revanš, ali nakon poraza od Usmana, Woodley je iz meča u meč tonuo sve dublje.

Gilbert Burns porazio je Woodleyja sredinom 2020. godine, a Tyron je nakon toga upisao poraze u mečevima protiv Colbyja Covingtona i Vicentea Luquea. Dakle, ‘‘T-Wood‘‘ je upisao četiri uzastopna poraza i nakon toga napustio je UFC. Okušao se Woodley i u boksačkim vodama, ali u oba nastupa pretrpio je poraze od Jakea Paula. Posebno bolan bio je drugi meč u kojem je Paul brutalno nokautirao Woodleyja.

Tako se Tyron od statusa dominantnog prvaka doveo do šest uzastopnih poraza ako mu pribrojimo ta dva boksačka meča. Woodleyju su sada 42 godine na leđima, ali Woodley je u razgovoru za Title Sports Network otkrio kako njegova borilačka karijera nije gotova. ‘‘T-Wood‘‘ i dalje sanja o povratku u UFC.

‘‘Planiram nastaviti s MMA-om. Puno je fanova koji me žele gledati kako se ponovno borim u MMA-u. Iskreno, moji posljednji MMA mečevi imali su dojam svojevrsne simulacije. Kompletan UFC-ov posao s Apex arenom podosta je neobičan i osjećaj je kao da se radi o sparinzima. Ja ne dopuštam ljudima da dolaze gledati moje sparinge. To mi se ne sviđa, bivanje u čudnoj prostoriji sa super malim kavezom. Nisam bio motiviran boriti se u takvom prostoru. Ti mečevi djelovali su poput egzibicijskih mečeva. Mislim da fanovi zaslužuju vidjeti me kako prolazim kroz nekog, da vide Tyrona Woodleyja za kojeg znaju što može. Bio bi to ispravan način za okončati MMA karijeru.‘‘, otkrio je Woodley.

Dakle, Tyron Woodley sanjari o barem još jednom nastupu u UFC-u ili barem na eventu neke od velikih svjetskih MMA organizacja. Preostaje nam vidjeti hoće li UFC ili neka druga organizacija ispuniti njegovu želju. Woodley ni u svojim najboljim danima nije bio borac za čijim su mečevima vapili fanovi i jasno je kako Tyron zavarava samog sebe izjavama kojima govori ‘‘da fanovi žele gledati kako se ponovno bori‘‘. Vjerojatno je malo onih koji uopće razmišljaju o tome, ali velikan poput Tyrona Woodleyja zaslužuje dostojan oproštaj od ovog sporta.

Linker
21. lipanj 2024 16:09