Ostalo

Mayweather državi platio 18 milijuna dolara poreza: ‘Ovoliko dugujem u mirovini, a tek kad sam bio aktivan...‘

Floyd Mayweather

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/getty Images/profimedia
Tu i tamo odradi poneku borbu u kojoj uzme nekoliko milijuna dolara

Jedan od najboljih boksača svih vremena Floyd Mayweather (46) objavio je ček s nestvarnom cifrom koju je morao uplatiti Sjedinjenim Američkim Državama u svrhu poreza.

"Money" je tijekom boksačke karijere zaradio ogromne količine novca. Pretpostavlja se da je njegova zarada išla preko milijardu dolara, a trenutno mu se bogatstvo procjenjuje na oko 400 milijuna.

Tu i tamo odradi poneku eksihibicijsku borbu u kojoj uzme nekoliko milijuna dolara od fanova željnih borbi, a dodatno bogatstvo stječe raznim drugim poslovima kojima se bavi.

Kako su u SAD-u samo porez i smrt sigurna stvar, Mayweather je svake godine prinuđen plaćati vrtoglave svote novca, a sada je odlučio javno objaviti ček kojeg je uplatio. Iznos je 18 milijuna dolara.

"Prije nego sam lagano platio milijun i kusur za Super Bowl, morao sam pratiti porez Uncle Samu (SAD) od 18,047,181 dolara. Ovo je ono što sam dugovao otkako sam u mirovini, zamislite koliko sam plaćao dok sam bio aktivan", napisao je na Instagram profilu.

Podsjetimo, Mayweather je profesionalnu karijeru završio s omjerom 50-0, a nekadašnji je vladar u nekoliko kategorija u boksačkom svijetu.

Linker
15. travanj 2024 06:54