Ostalo

Chatri Sityodtong rekao da ga jedino zanima suradnja s UFC-om: ‘Bellator nema ni 5 posto naše gledanosti‘

 Chatri Sityodtong

 1 - Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Bellator i Rizin su udružili snage, no Chatrija zanima samo UFC

ONE Championship ima ozbiljne planove širenja na globalno tržište, a već su i održali četiri eventa vremenski prilagođena američkoj publici. Osim toga su potpisali i Roberta Soldića koji je bio jedan od najtraženijih boraca van UFC-a, a pričalo se i o planovima da ONE dovedu na Balkan.

Iz svega toga je jasno da ONE ima velike planove kada je u pitanju širenje van azijskog tržišta, a vrijeme će pokazati koliko će biti uspješni. Na svojim eventima često imaju MMA, kickboks, Muay Thai i grappling mečeve što je jedan novitet i nešto što zapadna publika još nije imala prilike toliko gledati.

Iako je jasno kako je UFC ipak najjača svjetska promocija, manje organizacije su se počele udruživati ne bi li barem na neki način parirali UFC-u, a to su nedavno učinili Bellator i japanski Rizin. Mnogi su se pitali kako bi se tu uklopio i ONE, ali čelni čovjek organizacije Chatri Sityodtong dao je naslutiti da ONE u tome neće sudjelovati, osim sa najjačom promocijom.

‘‘Mislim, pogledajte samo brojeve pregleda. Pogledajte na podatke sa društvenih mreža, pogledajte i prirodne preglede. Bellator ima oko 5% pregleda od ONE-a, u redu? Čak bi i s natjecateljske strane naši prvaci spržili njihove. Jedina suradnja koja me zanima je ona s UFC-om‘‘, rekao je Chatri nakon ONE on Prime Video 4 eventa.

Iako bi to bilo i više nego zanimljivo za gledati, teško je očekivati da će se UFC ikad odlučiti na takav potez. No, za gledatelje je možda i bolje da na tržištu postoji neki vid konkurencije i da sve ne bude uvijek u UFC-u.

Linker
25. travanj 2024 20:06