K1 i Boks

(VIDEO) Zapamtite ovo ime! ‘Don‘ Vito Košar u stilu ‘Cro Copa‘ nokautirao hrabrog Aleksandra Jankovića

Košar vs. Janković

 RONALD GORSIC Cropix
Nakon otvorenja u velter kategoriji, penjemo se u srednju kategoriju gdje smo vidili ekspresan nokaut

Ekspresan nokaut za ekspresnim nokautom! Nakon dvojice Hrvata, red je bio na hrvatsko-srpski dvoboj. Vito Košar široj je javnosti postao poznat ovog ljeta kada je na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljao Hrvatsku u tajlandskom boksu gdje je taj sport bio u "pokaznoj fazi". Naime, radi se o čovjeku koji je osvajao državna prvenstva u čak četiri različita sporta - kickboks, tajlandski boks, savate i klasični boks. To bi, iskusnijem "konzumentu" borilačkih vještina impliciralo da se radi o jako svestranom udaraču što dokazuje činjenica da se u lipnju ove godine okitio statusom svjetskog prvaka u tajlandskom boksu.

Prvotno se trebao sukobiti s Claytonom Ravenom, kickboksaču koji dolaze iz bivše nizozemske kolonije u blizini Venezuele - Arube. Raven je sredinom mjeseca, službenim kanalima, poslao Gloryju medicinsku dokumentaciju koja je potkrijepila tvrdnje o ozljedi koja se ne može sanirati do trenutka održavanja priredbe u Zagrebu. Tada je Glory morao hitno reagirati, a u priču je "uletio" hrabri Srbin.

Aleksandar Janković (16-13), profesionalni MMA borac, nikada se nije libio ući u borbu. Slikovito rečeno, prošao je kroz "sito i rešeto" te nije puno razmišljao o prihvaćanju ove ponude iako ima dosta manje iskustva u "čistom" kickboksu.

Hrvat je u ring ušao nošen taktovima poznate pjesme navijača zagrebačkog Dinama "Boja mojih vena", a Janković je imao podršku svojih klupskih kolega pod vodstvom regionalne MMA zvijezde Vase Bakočevića.

Janković je najavio borbu na bliskoj distanci, a na početku je stao u jako uzak gard dok je Košar pokušavao raznovrsnim kombinacijama ugroziti srpskog borca. Nakon toga vidjeli smo lijevi kroše koji je poslao Jankovića na pod, a nizozemski sudac odlučio se brojati članu beogradskog Fight Companyja.

Nakon toga vidjeli smo jako razoran lijevi high kick koji je opet poslao Jankovića na pod. Nismo trebali dugo čekati za "replay" iste situacije, a nakon trećeg brojanja sudac je prekinuo borbu čime je Košar upisao svoju drugu profesionalnu pobjedu.

image

Službena Gloryjeva statistika

SCREENSHOT (YT, GLORY KICKBOXING)

"Hvala Zagrebu i mom timu iz Zaprešića" poručio je Košar koji se nada da će ubrzo opet biti dio neke Gloryjeve priredbe.

Linker
21. rujan 2024 20:14