K1 i Boks

(VIDEO) Stravičan nokaut neporaženog Kubanca, publika i komentatori ostali u šoku vidjevši što se događa s protivnikom

Osleys Iglesias i  Evgeny Shvedenko

 Screenshot/X (ESPN KnockOut)
Osleys Iglesias opravdao je svoju reputaciju jednog od najopasnijih boksača supersrednje kategorije

Osleys Iglesias već neko vrijeme uživa status jednog od najperspektivnijih boksača supersrednje kategorije i kandidata za naslov prvaka, a svoju reputaciju opravdao je i na priredbi koja je u četvrtak održana u kanadskom Montrealu. Kubanac je, naime, u prvoj rundi sunaslovne borbe večeri protiv Evgenyja Shvedenka isporučio zastrašujući nokaut o kojem će se zasigurno još neko vrijeme pričati u borilačkim krugovima.

Prva dionica borbe između 26-godišnjeg Kubanca i 33-godišnjeg Rusa protjecala je u uobičajenom ispitivanju snaga, no u samoj završnici runde (2:48), Iglesias je odlučio "dodati gasa". Ispalio je siloviti desni kroše, koji je prešao preko protivnikovog garda i odsjeo mu na sljepoočnici, a Shvedenko je pao na pod i nekoliko se sekundi nekontrolirano tresao i grčio. Sekvencu koja je izazvala šok među publikom, ali i komentatorima koji su prenosili meč, možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

Bila je to 11. uzastopna pobjeda (deseta nokautom) za Iglesiasa kojom je zadržao besprijekoran profesionalni niz, ali i stigao do IBO titule u supersrednjoj kategoriji. U navedenoj diviziji, prema BoxRecu, zauzima sedmu poziciju i za pretpostaviti je kako bismo ga uskoro mogli gledati u meču za neki od ključnih pojaseva.

Shvedenku je ovo, s druge strane, bio drugi poraz u karijeri, uz 16 prethodnih pobjeda i jedan neriješen ishod. Iskusnom Rusu bio je ovo, također, i prvi poraz kojeg je doživio nokautom.

Linker
07. lipanj 2024 20:05