K1 i Boks

Objavljen novi datum borbe Tysona i Paula: Evo kada će legendarni teškaš i popularni YouTuber odmjeriti snage

Mike Tyson i Jake Paul

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
‘Iron Mikeovi‘ zdravstveni problemi uzrokovali su pomicanje termina ovog kontroverznog meča

Nakon što je prošlog tjedna stigla informacija da je boksački meč između Mikea Tysona i Jakea Paula, prvotno ugovoren za 20 srpnja, odgođen, danas je službeno objavljen i novi datum borbe. Bivši apsolutni prvak teške divizije boksa i popularni YouTuber/boksač snage će odmjeriti 15. studenog u Arlingtonu (Texas, Sjedinjene Američke Države).

"Iako smo morali odgoditi borbu, uskoro ću nastaviti s treninzima. Zahvalan sam medicinskom osoblju koje me liječilo, MVP-u, Netflixu i AT&T Stadiumu što su marljivo radili na pronalaženju najboljeg termina. Iako imamo novi datum, rezultat će biti isti bez obzira na to kada se borimo. Jake Paul će biti nokautiran", rekao je legendarni "Iron Mike" u službenom priopćenju.

Podsjetimo, 57-godišnji Tyson je, krajem svibnja, tijekom leta iz Miamija za Los Angeles, imao zdravstvenih tegoba u vidu mučnine i vrtoglavice, povezanih s čirom na želucu. Po slijetanju mu je pružena liječnička pomoć, a on je, nedugo potom, tvrdio kako se osjeća dobro i da je spreman za borbu s Paulom, no ispostavilo se da njegove inicijalne prognoze baš i ne odgovaraju realnom stanju. Problemi s čirom zaustavili su njegov trenažni proces, a Netflix i MVP najavili su odgodu borbe.

Mnogi borilački fanovi na društvenim su mrežama tih dana isticali kako se borba između legendarnog teškaša i 30-godina mlađeg YouTubera ne treba ni dogoditi, no čini se kako ćemo je 15. studenog ipak gledati.

Linker
14. lipanj 2024 08:18