K1 i Boks

(VIDEO) Hrgović i Dubois iz ‘dosad neviđene perspektive‘: Pogledajte nove sažetke njihovog meča, kao i kompletan meč

Filip Hrgović (lijevo) | Daniel Dubois

 Screenshot (youtube, Quensberry Promotions)
Turki Alalshikh podijelio je kompletnu borbu na svom YouTube kanalu, a interesantan sadržaj osvanuo je i na kanalu Franka Warrena

Nešto manje od tjedan dana prošlo je od prvog poraza u profesionalnoj karijeri Filipa Hrgovića. Trenutno najbolji hrvatski profesionalni boksač posrnuo je u najvećem meču svoje dosadašnje karijere i ostao je bez statusa prvog izazivača prema IBF-u.

Sjajni Daniel Dubois nadjačao je Hrgovića, iako je nakon prvih šest rundi bio u bodovnom zaostatku. Britanac je u sedmoj rundi ‘‘ubacio u višu brzinu‘‘, podigao je tempo, a Hrgović nije mogao popratiti dinamičnost Duboisa.

Osma runda donijela je i kraj borbe, a do kulminacije je došlo nakon liječničke intervencije. Sucu je sugerirano da zaustavi meč kako bi poštedio Hrgovića težih ozljeda, a ni sam Hrgović nije se bunio zbog prekida.

Velika očekivanja imali smo od tog Hrgovićevog meča, ali ovaj put jednostavno nije išlo. Daniel Dubois bolje se pripremio, bio je željniji pobjede i zasluženo je slavio. Hrgovića poraz silno boli, ali sve je i dalje na njemu, odnosno na njegovoj reakciji nakon poraza.

Tek su mu 32 godine i pred njim je barem još nekoliko godina profesionalne sportske karijere, ako on tako odluči. Sabere li se i raščisti glavu, ne sumnjamo da se ponovno može priključiti borbi za svjetski vrh.

Iako se priča oko tog meča polako stišava, određeni videomaterijali i dalje se izbacuju od strane promotorskih kuća i vlasnika prijenosa. Tako je na kanalu Quensberry Promotionsa sinoć osvanuo video koji nudi ‘‘dosad neviđeno‘‘.

Radi se o kraćem sažetku meča koji vam nudi perspektivu kao da se nalazite odmah do ringa. Takozvani ‘‘Ringside angle‘‘ uvijek je zanimljiva perspektiva, a jako dobro čuju se i savjeti od strane trenera u kutu.

Osim ove snimke, na YouTubeu je sada dostupna i snimka kompletnog meča. Turki Alalshikh objavio je borbu Duboisa i Hrgovića na svom YT kanalu, a video se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
06. lipanj 2024 08:01