K1 i Boks

Ugledni boksački trener žestoko opleo po Furyju: ‘Izgledao je kao govno protiv Ngannoua, Usyk će ga šamarati!‘

Tyson Fury

 Screenshot/YouTube
Garcia smatra kako ‘Gypsy King‘ trenutno ne zaslužuje biti među deset najboljih ‘pound for pound‘ boksača svijeta

Iako je prošlo već tjedan i pol dana od meča između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua - u kojem je "Predator" šokirao boksački svijet i dobrano namučio svjetskog WBC prvaka, te za dlaku ostao bez pobjede - prašina se još uvijek nije u potpunosti slegla. Najveći dio borilačke javnosti već je iznio svoj sud o onome što smo 28. listopada gledali u ringu u Boulevard Halla u Rijadu, no reakcije još uvijek pristižu praktično na dnevnoj bazi. Među posljednjima svoj je osvrt dao renomirani boksački trener Robert Garcia - koji je bio izuzetno kritičan prema izvedbi "Gypsy Kinga".

"Izgledao je kao govno protiv Ngannoua. Tyson Fury trenutno ne bi trebao biti među deset najboljih ‘pound for pound‘ boksača na svijetu", rekao je 48-godišnji trener za ES News, pa iznio svoju prognozu povijesnog meča između Furyja i Oleksandra Usyka za ujedinjenje svih teškaških titula: "Usyk će ga šamarati. Fury neće dotaknuti Usyka, jamčim vam to".

Garcia je u borilačkoj javnosti najpoznatiji po suradnji s Anthonyjem Joshuom uoči njegovog revanša s Usykom, no ovaj boksački trener u svojoj je karijeri radio s čitavim nizom boksača i prvaka u raznim težinskim kategorijama poput, primjerice, Nonita Donairea, Mikeyja Garcije, Joana Guzmána i Stevena Luevana. Garcia je 2011. bio proglašen boksačkim trenerom godine u izboru magazina "Ring", dok je godinu kasnije isto priznanje dobio i od Američke udruge boksačkih novinara.

Linker
25. travanj 2024 15:18