K1 i Boks

Usykov menadžer priznao da se prvak bojao dok je trajao meč Furyja i Ngannoua: ‘Znojio se cijelo vrijeme‘

Usykova reakcija

 Twitter (boxing On Tnt Sports)
Da je Fury uistinu izgubio od Ngannoua, pitanje je kakav bi interes bio za meč protiv Usyka

Krajem prošloga mjeseca Francis Ngannou je šokirao svijet. Iako je izgubio od Tysona Furyja jako tijesnom sudačkom odlukom, pokazao je kako se radi o puno ozbiljnijem boksu nego što su mnogi smatrali. Očekivala se velika Furyjeva dominacija, no to je te večeri jednostavno nije dogodilo.

Iz prvih redova u Rijadu je sve pratio i prvak teške kategorije, Oleksandr Usyk. Iste večeri se pojavilo puno videa na kojima Usyk ima zabrinuto lice, a jučer je njegov menadžer Alexander Krassyuk otrkio kako je prvak bio istinski zabrinut:

‘‘Možete li zamisliti što bi bilo da je Fury izgubio? Usyk se znojio cijelo vrijeme dok je trajala borba jer je postojala velika šansa da Tyson izgubi. A da je izgubio, tko bi gledao borbu između Usyka i Furyja? Izgleda da ova borba s Ngannouom nije donijela veliki uspjeh u Americi. Neki dan sam vidio izvještaj o prodanim PPV-ovima‘‘, rekao je Krassyuk za Daily Mail.

‘‘Ovo je bila borba koja nije donijela puno pažnje. No, mislim da će s Usykom biti druga priča. Usyk je uvijek siguran u ono što radi, a da nije tako, za njega ne bi bilo mjesta u boksu. Mislim, bio je apsolutni prvak u kruzer kategoriji, a sada će i u teškoj. Ostao mu je samo jedan pojas za osvojiti‘‘, dodao je.

Da je Fury uistinu izgubio od Ngannoua, pitanje je kakav bi interes bio za meč protiv Usyka. Možda ipak ne bi bilo tako loše jer su titule u igri, odnosno status apsolutnog prvaka teške kategorije.

Linker
12. svibanj 2024 04:23