K1 i Boks

Hrvatska osigurala još jednu medalju na EP-u u Beogradu! Gabrijel Veočić školovao je reprezentativca Moldavije

Gabrijel Veočić

 Screenshot (arena Fight)
Trenutno najbolji hrvatski amaterski boksač ne prestaje briljirati na EP-u u glavnom gradu Srbije

Odlične vijesti dolaze iz Beograda! Tri dana nakon što je Luka Pratljačić izborio polufinale Europskog boksačkog prvenstva i time je osigurao minimalno brončanu medalju, isti uspjeh ponovio je i Gabrijel Veočić.

22-godišnji poluteškaš iz Slavonskog Broda danas je boksao četvrtfinalni ogled kategorije do 80 kilograma i opravdao je ulogu favorita protiv Moldavca Dmitrija Koshcuga! Veočić je nadboksao moldavskog reprezentativca kroz sve tri runde i zasluženo je slavio prekidom u trećoj rundi.

O samoj izvedbi možemo napisati ono što pišemo nakon gotovo svakog Gabrijelovog nastupa. Ponovno je Brođanin oduševio kretnjama, radom nogu, promjenama garda, osjećajem za distancu i visokom borilačkom inteligencijom. Koshcug jednostavno nema kvalitetu za nositi se boksačem toliko raznovrsnog repertoara i takve tehničke profinjenosti što se i očitovalo u današnjem četvrtfinalnom ogledu. Veočić je prvu rundu uzeo jednoglasno rezultatom 10-9, a u drugoj rundi sudac je dvaput brojao Moldavcu. 10-8 bio je rezultat u korist Veočića na svih pet sudačkih kartica i Moldavac je trebao nokaut u trećoj rundi. No, do pobjede prekidom došao je Veočić, a ne Koshcug. Početkom treće runde Koshcug je zadobio posjekotinu na licu, uslijedio je pregled od strane liječnice i suca, a odlučeno je kako borba neće biti nastavljena i Gabrijel je mogao pobjednički podignuti ruke. Bila je ovo mala škola boksa u režiji fantastičnog Gabrijela Veočića, a ne sumnjamo da je i njegov otac Pero Veočić silno uživao u novoj izvedbi svog sina. Pero Veočić ujedno je i izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije.

Veočić tako nastavlja briljirati na EP-u u Beogradu. Gabrijel je turnir morao započeti još od šesnaestine finala i ovo mu je već treća pobjeda na EP-u u Beogradu. U prvom kolu Veočić je nadboksao reprezentativca Azerbajdžana, a zatim je uslijedila pobjeda nad drugim nositeljem Gazimagomedom Jalidovim.

Pobjedom nad Moldavcem Koshcugom, Veočić je osigurao minimalno broncu, a već sutra boksati će polufinalni meč i tražit će priliku za ulazak u finale. Sutra će u polufinalu boksati i Osječanin Luka Pratljačić. Slavonci rade velike stvari za hrvatski boks, ali vjerujemo da obojica mogu dogurati još dalje.

Podsjećamo, Veočić je prošle godine na Europskim igrama osvojio srebrnu medalju i ujedno je osigurao nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Nadamo se, a i vjerujemo kako Gabrijel Veočić posjeduje kvalitetu za osvojiti najsjajnije odličje na europskoj smotri u Beogradu, ali idemo po redu. Sutra je polufinale, a Veočić je dvije stepenice udaljen od najviše stepenice na postolju.

Linker
25. travanj 2024 22:42