K1 i Boks

‘Tyson je najjači udarač s kojim sam boksao. Holyfield i Lewis su mogli podnijeti njegove udarce, ali Paul neće moći‘

Mike Tyson

 MPI04/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA Mpi04/imago Stock&people/profimedia
Roy Jones Jr. smatra da bi Jake Paul 20. srpnja u Arlingtonu mogao imati poprilično tešku noć

Borilački svijet početkom je ožujka ostao poprilično iznenađen objavom da će bivši apsolutni prvak teške divizije boksa, Mike Tyson, u 58. godini života ukrstiti rukavice s YouTuberom Jakeom Paulom (20 srpnja, Arlington, Texas, Sjedinjene Američke Države). Mnogi boksači, treneri i analitičari od tada su iznijeli svoje viđenje predmetnog obračuna, a među posljednjima to je učinio Roy Jones Jr.

"Tyson je najjači udarač s kojim sam ikada bio u ringu. Prvi put kada me udario u prsa, činilo mi se kao da me pogodila mazga. Kada tako pogodi tipa koji nije navikao na takve udarce, on će ili odustati ili pasti. Ljudi kao što su Evander Holyfield i Lennox Lewis, veliki tipovi, oni to mogu podnijeti, ali mislim da Jake Paul to neće moći podnijeti", rekao je bivši prvak srednje, supersrednje, poluteške i teške kategorije tijekom gostovanja u podcastu Shanea Mosleyja pa zaključio: "Tako bi ga mogao pogoditi u bradu... Vidjet ćemo, ali bit će teško za Paula".

Podsjetimo, upravo je Jones Jr. bio posljednji Tysonov protivnik u ekshibicijskom meču kojeg su odradili krajem studenog 2020. i koji je završio neriješenim rezultatom. S obzirom na iskustvo koje Jones Jr. vuče iz tog meča, ali i na bogato iskustvo koje je prikupio tijekom svoje veličanstvene profesionalne karijere - njegove riječi svakako imaju težinu.

Linker
27. travanj 2024 13:41