K1 i Boks

‘Hrgović se mučio s McKeanom, to nije izgledalo dobro. Ovo su stvari koje bi trebao promijeniti‘

Filip Hrgović i Demsey McKean

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Bashir je nešto afirmativnije govorio o Duboisu, no svejedno smatra da će meč s ‘El Animalom‘ biti 50-50

Pet tjedana dijeli nas od spektakularne "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" priredbe (1. lipnja, Rijad) na kojoj ćemo, među ostalim, gledati i okršaj Filipa Hrgovića (17-0) i Daniela Duboisa (20-2). Sve veći broj ljudi iz boksačkog svijeta govori o obračunu hrvatskog i britanskog teškaša, a među posljednjima to je učinio trener James Ali Bashir.

"Mislim da je bilo pravo vrijeme za Duboisa da prihvati tu borbu. Borio se Joeom Joyceom i Oleksandrom Usykom, vratio se s velikom pobjedom nad Jarrellom Millerom. Veselim se ovom meču, bit će to dobra borba, 50-50", rekao je Bashir za Seconds Out.

U nastavku razgovora s novinarom Aymanom Khanom, Bashir je pojedinačno govorio i o Hrgoviću i o Duboisu.

"Hrgović se s Demseyjem McKeanom, bila je to ružna borba, bio sam u O2 Areni u Londonu i gledao taj meč. Mučio se sa stilom svog protivnika, to nije izgledalo dobro. Mislim da je sada pravo vrijeme za Duboisa da se bori s njim i učini što može. Hrgović ne koristi najbolje svoje fizičke predispozicije. On je velik i visok tip koji može koristiti svoj raspon, a meni se čini da ulazi u borbu onda kada to nije potrebno. Ja bih stavio naglasak na njegove boksačke vještine kojima bi trebao pobjeđivati runde, a tek onda tražiti nokaut" rekao je o "El Animalu" pa fokus prebacio na Duboisa, u čijem je pripremnom kampu i osobno participirao uoči borbe s Usykom:

"Smatram da je Dubois vrlo sposoban borac, njega je lako trenirati. Don Charles nema težak posao, Dubois je vrlo receptivan. Lukav je na svoj način, uči o stvarima u profesionalnom boksu i zna što radi. On je iznenađenje teške kategorije koje čeka svoj trenutak, a to bi se trebalo dogoditi u ovoj borbi, ali kao što sam rekao, ovo je 50-50 borba između njega i Filipa. Bit će to vrlo žestok i kompetitivan meč".

Podsjetimo, Bashir je bio pomoćnik Emanuela Stewarda u Kronk Gymu (Detroit, Michigan, Sjedinjene Američke Države) sve do Stewardove smrti 2012. godine, kada počinje raditi kao glavni trener. Njegov najznačajniji trenerski angažman bio je onaj s Usykom, kojeg je trenirao otprilike tri godine, a trenutno vodi još jednog neporaženog Ukrajinca, Vladyslava Syrenka. Hrvatskoj javnosti Bashir je vjerojatno najpoznatiji kao nekadašnji trener Ivane Habazin, kojeg je 2019. napao Artis Mack, brat Claresse Shields, uoči njezinog meča s najboljom hrvatskom boksačicom. Bashir je tada zadobio ozbiljne ozljede glave od kojih se dugo oporavljao, a napadač je osuđen na godinu dana zatvora.

Linker
27. travanj 2024 09:42