K1 i Boks

Trener Deontaya Wildera potvrdio da od iščekivane borbe neće biti ništa: ‘To je ‘mrtvo‘, zaboravite!‘

Deontay Wilder

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Nedavno je bilo nekih prozivki, ali očito ništa od toga

Deontay Wilder je izvan ringa od senzacionalnog nokauta u prvoj rundi protiv Roberta Heleniusa u listopadu 2022. godine. Prije toga, ‘Bronze Bomber‘ je izgubio i nije uspio vratiti svoju titulu u završnim poglavljima svoje uzbudljive trilogije s Tysonom Furyjem – posljednja dva poraza došla su prekidom zbog kojih su mnogi mislili da razmišlja o mirovini.

Unatoč potvrdi svoje namjere da se bori nakon nokauta protiv Heleniusa, njegova aktivnost od tada je nepomična s mrtve točke. U studenom mu je WBC naredio da se bori s Andyjem Ruizom Jr-om u eliminatoru za borbu protiv Furyja. Od toga nije bilo ništa sve do ovog ljeta, kada je par potvrdio razgovore. Stvari su brzo pošle po zlu zbog dogovora oko plaće, a Ruizova strana tvrdila je da su poniženi.

Prijepori su se nastavili, ali u razgovoru za Little Giant Boxing, Wilderov trener Malik Scott potvrdio je da se borba službeno neće ugovoriti..

“To je ‘mrtvo‘, zaboravite! Andy se ne želi boriti s Deontayem, a njegov način na koji je to rekao tražio je 20, 30 milijuna dolara za borbu za koju ne zaslužuješ toliko. Skrivanj eje ono što je radio i ja doista vjerujem da se nikada nije želio boriti protiv Deontaya, ali to je bila dobra promocija i nešto što će održati njegovo ime.”

To je sve rekao unatoč tome što je Ruiz nedavno ovog mjeseca pozvao Wildera da se bori protiv njega.

Umjesto toga, očekuje se da će Scott i Wilder krenuti izravno u borbu s Anthonyjem Joshuom početkom 2024. godine. Britanac je ostvario dvije pobjede ove godine otkako je izgubio svoje naslove svjetskog prvaka, a njegov tim je potvrdio da je Wilder protivnik kojeg žele.

Hoće li bilo koji od njih uzeti manju borbu između sadašnjeg trenutka i tog obračuna u Saudijskoj Arabiji ovisi o tome kada će se to dogoditi, a ne preostaje nam ništa drugo nego čekati.

Linker
16. svibanj 2024 17:16