K1 i Boks

Andy Ruiz prihvaća duplo manju zaradu da se bori s Wilderom: ‘Sve su to pi*****je, borit ću se za 10 milijuna!‘

Andy Ruiz

 GENE BLEVINS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Gene Blevins/zuma Press/profimedia
Američki nokauter kasnije je otkrio da je Ruiz prvotno tražio 20-25 milijuna dolara za borbu

Andy Ruiz Jr imenovao je svoju cijenu za borbu protiv Deontaya Wildera, a riječ je o samo osam znamenki. Bitku dvojice bivših svjetskih prvaka prošlog je studenog naručio WBC. Budući da je Wilder na ljestvici broj jedan, a Ruiz na drugom mjestu, njihova bi borba odredila obveznog izazivača za prvaka Tysona Furyja. Niti jedan nije bio u ringu od listopada 2022., a obojica blisko surađuju s PBC-jem – još su dva razloga zašto je borba imala smisla.

Unatoč poticanju tijela koje je izreklo sankcije, pregovori su bili spori do nepostojeći. Stvari su krenule ovog ljeta, ali je otac Ruiza Jr javno rekao da je Wilderova strana poslala nisku ponudu. Američki nokauter kasnije je otkrio da je Ruiz tražio 20-25 milijuna dolara za borbu – nešto što je prepoznao kada je Meksikanac ‘sam nadmašio cijenu‘. Nedavno govoreći na Instagramu uživo, Ruiz – koji je držao ujedinjene naslove prvaka u teškoj kategoriji šest mjeseci 2019. nakon pobjede nad Anthonyjem Joshuom – rekao je da bi uzeo 10 milijuna dolara za borbu.

“Borit ću se s njim za 10 milijuna dolara. Pokušavaju mi ​​reći da će mi ponuditi ovo ili ono, ali sve su to pi*****je. Svi znaju da sam prijetnja, svi znaju. Prvak svijeta je nagrada. ‘Zašto si stigao tako daleko?‘, jer si se žrtvovao. Morali ste napustiti svoju obitelj, morali ste napustiti svoje najmilije da biste stigli tamo.”

Potom je otkrio da mu je Team Wilder ponudio isti iznos koji je zaradio za borbu protiv Luisa Ortiza - u to vrijeme navodno je iznosio milijun dolara. U njegovim očima to je neprihvatljivo.

“Pokušavaju mi ​​platiti koliko sam zaradio za svoju posljednju borbu. Nema smisla. Penjete se uz ljestve i onda dobijete veliki zadatak. Trebao bi ga pobijediti. Pobijedio sam Ortiza i plaća bi trebala biti sve viša i viša. Tako to ide. Ako ne znaš, nemoj govoriti s***a.”

Unatoč svježoj ponudi, s Wilderove strane nema znakova da su spremni na daljnje pregovore, a iduća borba definitivno će biti protiv Anthonyja Joshue.

Linker
29. travanj 2024 15:40