K1 i Boks

Floyd Mayweather ovog ljeta ulazi u ring kako bi ispravio svoju najkontroverzniju pobjedu

Press konferencija u Ritz Carlton Reforma Hotelu, Mexico City

 Gerardo Vieyra/NurPhoto/Shutters/Shutterstock Editorial/Profimedia
Najavljen je Mayweatherov nastup u kolovozu, iako je vjerojatno Victor Ortiz njegov protivnik, još ništa nije potvrđeno

Floyd Mayweather Jr. navodno će uskoro najaviti egzibicijsku borbu protiv Victora Ortiza.

Prema Salvadoru Rodríguezu s ESPN-a, borba će se održati 24. kolovoza u Plaza de Toros Mexico u Mexico Cityju, koji je najveća arena za bikove na svijetu, s kapacitetom od preko 41 tisuće mjesta.

Mayweather i Ortiz su već imali službenu borbu jedan protiv drugoga u rujnu 2011. godine kada je Mayweather pobijedio nokautom u četvrtoj rundi.

U vrijeme te borbe, Ortiz je imao omjer 29-2-2 i ulazio je u borbu nakon osvajanja WBC-ovog naslova u velter kategoriji protiv Andre Berta. S druge strane, Mayweather se tada nije borio već 16 mjeseci, ali se vratio u ring pobijedivši Ortiza za spomenuti WBC naslov.

Mayweather je ostvario savršeni omjer od 50-0 u svojoj karijeri, ali je nokaut nad Ortizom bila možda njegova najkontroverznija pobjeda.

Nakon što su ih razdvojili zbog Ortizovog ilegalnog udarca glavom, Ortiz je zagrlio Mayweathera u očitom pokušaju isprike. Nakon što se odvojio, Mayweather je iznenada uputio udarac zbog čega je Ortiz pogledao prema sucu. Mayweather je tada ponovno udario Ortiza što je rezultiralo nokautom.

Neporaženi Amerikanac je potom pobijedio borce poput Miguela Cotta, Canela Álvareza, Mannyja Pacquiaa, pa čak i UFC zvijezdu Conora McGregora dok Ortizova karijera više nikada nije bila ista.

Poraz od Mayweathera bio je početak niza od tri poraza. Izgubio je i revanš protiv Berta i borbu protiv Roberta Guerera.

Iako Ortiz nije boksao posljednjih nekoliko godina, Mayweather je nastavio sudjelovati u revijalnim borbama čak i nakon što se povukao nakon pobjede nad McGregorom 2017. godine.

Mayweatherovi protivnici u revijalnim borbama od 2018. godine uključivali su tri japanska kickboksača i MMA borca, YouTubera i WWE zvijezdu Logana Paula, te nedavno Johna Gottija III, unuka poznatog mafijaša Johna Gottija.

Zbog mjesta održavanja i povijesti koju Mayweather ima s Ortizom, njihov sudar mogao bi biti najveći događaj u kojem je Mayweather sudjelovao otkako se povukao iz profesionalnog boksa.

Linker
31. svibanj 2024 21:40