K1 i Boks

Poznati trener dao svoj osvrt na ‘Knockout Chaos‘ i komentirao gdje je pošlo po krivu za Kamerunca: ‘Razotkrio je amatera‘

Francis Ngannou

 Matchroom Boxing
"Razotkrio je amatera, u stvarnosti, upravo je to učinio"

Ngannou, bivši prvak teške kategorije UFC-a, dobrano je uzdrmao svijet boksa svojim nastupom protiv jednog od najvećih boksača današnjice, Tysona Furyja. Izdržao je cijelu borbu, pa je čak i poslao prvaka na pod, te se sve se činio kako Ngannou može parirati „velikim dečkima“. No, njegove evidentne mane ubrzo je razotkrio Anthony Joshua te ga je unutar dvije runde deklasirao i teško nokautirao.

Svoj osvrt, dao je i legenda u svijetu boksa, Teddy Atlas koji smatra kako je „Predator“ izgledao kao potpuni amater.

"Razotkrio je amatera, u stvarnosti, upravo je to učinio", rekao je Atlas na svom YouTube kanalu.

“Znam, sjajan meč protiv Furyja, objasnio sam to, bio je sjajan, ali to je bilo drugačije. Sada je morao reagirati. Čak mislim da ga je (Ngannouovo) samopouzdanje povrijedilo jer je mislio da može biti agresivniji, bio je spreman biti agresivniji. Stajao je točno ispred njega. Mislio sam da mu je to ovaj put škodilo jer on još nije „taj tip“.

Nadalje, Atlas komentira prvi meč i za Ngannoua ima samo riječi hvale, no kako sam kaže stilovi rade borbe.

"Stilovi rade borbe", rekao je Atlas.

“Furyjev stil bio je potpuno drugačiji od Joshuinog, to je broj 1, pod broj 2, nedostajalo je nešto što je bilo tu prvi put, što je pomoglo Ngannouu kad se borio s Furyjem. To nešto je element iznenađenja.. Fury je bio fizički spreman, bio je, ne tražim isprike. Sjajan posao Ngannoua, ali Fury nije bio psihički spreman.“

Nakon onakvog nokauta teško je da ćemo Ngannoua vidjeti u ringu iako on tvrdi suprotno, sada ga nakon oporavka čeka povratak u MMA pa tako i u PFL gdje ga vjerojatno očekuje,uvijek opasni, Renan „Problema“ Ferreira te nam ta borilačka poslastica svakako garantira vatromet.

Linker
27. travanj 2024 06:49