K1 i Boks

‘Ako Fury pobijedi, Njegova Ekselencija će učiniti sve da se Joshua bori s njim. Naravno, tu je i Hrgović‘

Hrgović i Joshua

 Instagram (filip Hrgovic, Anthony Joshua)
Naš najbolji boksač već dugo čeka veliki meč koji će ga postaviti na vrh svjetske boksačke scene

Anthony Joshua je spektakularnim nokautom u drugoj rundi protiv Francisa Ngannoua prošlog vikenda upisao svoju četvrtu pobjedu zaredom. Nakon što je dva puta izgubio od Oleksandra Usyka 2021. i 2022. godine i nije uspio vratiti naslov svjetskog prvaka u svoj posjed, britanski teškaš pored ovakve izvedbe i pobjedničkog niza izgleda kao da je u životnoj formi.

Za očekivati je da će se AJ boriti protiv pobjednika između meča koji nam dolazi 18. svibnja kad se Tyson Fury bori protiv Oleksandra Usyka. Međutim, Eddie Hearn tvrdi da je i našeg Filipa Hrgovića potrebno uzeti u razmatranje. Za Matchroom YouTube kanal britanski promotor je dao sljedeću izjavu:

"Moramo uzeti u obzir da je boksao četiri puta u 11 mjeseci. To su četiri kampa, 10 tjedana je jedan kamp, to je 40 tjedana u manje od 52. To nije puno slobodnog vremena, ali on se osjeća odlično. Samopouzdanje je tu, ali sjest ću s njegovim menadžerom, Freddiejem Cunninghamom i vidjet ćemo što ćemo učiniti. Nikakve odluke neće biti donesene prije borbe Fury-Usyk jer sam uvjeren da ako ‘Kralj Cigana‘ pobijedi da će Njegova Ekselencija (Turki Alalshikh) učiniti sve što može kako bi ugovorio najveću borbu u povijesti sporta - Anthony Joshua protiv Tysona Furyja. Naravno, tu je i Filip Hrgović za IBF naslov. Zaista ima puno opcija", kazao je jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu.

Naš najbolji boksač već dugo čeka veliki meč koji će ga postaviti na sami vrh svjetske boksačke scene, a nadajmo se da će tom čekanju uskoro doći kraj.

Linker
26. travanj 2024 10:01