K1 i Boks

Tyson Fury ima nove potencijalne protivnike na vidiku: ‘Vidjet ćemo kako se to uklapa u planove WBC-a‘

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
WBC prvak u teškoj kategoriji već se uveliko sprema za svoj okršaj s neporaženim Ukrajincem Oleksandrom Usykom, no već mu planiraju nove mečeve

Svi boksački fanovi željno iščekuju 18. svibanj (peti mjesec) kada će rukavice ukrstiti dva neporažena svjetska prvaka Tyson Fury i Oleksandr Usyk. Britanski prvak po WBC-u već se uveliko nalazi u pripremnom kampu za taj okršaj no brojni promoteri već planiraju njegove nove borbe. Mike Borao, menadžer kubanskog boksača Franka Sancheza (24-0) za Sky Sports News je rekao da se trude organizirati eliminacijsku borbu za WBC titulu protiv također neporaženog Agita Kabayela (24-0).

“S naše strane mi 100 posto pokušavamo izboriti borbu protiv Kabayela. Oba borca su imala fantastične nastupe u Saudijskoj Arabiji tako da je to prirodna borba s dodatnim bonusom jer je WBC potvrdio eliminatora” nadodao je Borao. Američki PBC (Premier Boxing Champions) je trenutno najzainteresiraniji za prava što se tiče te borbe.

WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman nedavno je izjavio da on i WBC žele borbe za apsolutne prvake te da neće stvarati probleme oko organiziranja velikih mečeva što je malo paradoksalno jer neslužbeno se priča da su potvrdili eliminatorski meč između Sancheza i Kabayela. Ista situacija se događa i našem Filipu Hrgoviću koji je već neko vrijeme obavezni izazivač po IBF-u no trenutno se ništa konkretno ne događa. Prava manje “medijsko eksponiranih” boksača su ugrožena zbog velikih mečeva no na kraju dana boks je biznis kao i svaki drugi profesionalni sport.

Linker
18. travanj 2024 19:00