K1 i Boks

Policija je podnijela službeni izvještaj o uhićenju Ryana Garcie zbog vandalizma

Ryan Garcia

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
Garcijin odvjetnik moli javnost za razumijevanje zbog loših vijesti o majčinom zdravlju koje je primio mladi boksač

Ryan Garcia uhićen je u subotu od strane policije Beverly Hillsa zbog kaznenog djela namjernog oštećenja tuđe imovine nakon što je uprava određenog hotela odlučila podnijeti prijavu za štetu koju je navodno napravio tijekom svog boravka.

U nedjelju je policijska uprava Beverly Hillsa izdala priopćenje o uhićenju i privođenju Garcie:

"Dana 8. lipnja 2024., oko 17:15 sati, PU Beverly Hillsa odgovorila je na poziv u vezi ‘pijane osobe‘ na adresi 9850 Wilshire Blvd. (Waldorf Astoria)", stoji u policijskom priopćenju poslanom MMA Fightingu. "Tijekom istrage utvrđeno je da je pijana osoba Ryan Garcia. Nakon izjava hotelskog osoblja, zaključeno je da je gospodin Garcia bio njihov registrirani gost koji je napravio štetu u hotelskoj sobi i hodniku. Hotelsko vodstvo zatražilo je uhićenje gospodina Garcie zbog oštećenja imovine."

"Ryan Garcia, 25-godišnjak iz Porter Rancha u Kaliforniji, uhićen je zbog kaznenog djela namjernog oštećenja tuđe imovine prema članku Kaznenog zakona te je prebačen u lokalnu bolnicu na medicinsku skrb od strane vatrogasne službe Beverly Hillsa."

Nakon što je uhićenje objavljeno, Garcijin odvjetnik Darin Chavez izdao je priopćenje za ESPN o incidentu i problemima s kojima se boksač nedavno borio zbog loših vijesti o majčinom zdravlju.

"Ryan je godinama otvoreno govorio o svojim problemima s mentalnim zdravljem, a trenutno nosi ogroman emocionalni teret", rekao je Chavez. "Podrška i razumijevanje fanova i javnosti presudni su dok se bori s ovim osobnim izazovima."

"Marljivo radimo na osiguravanju resursa koji su Ryanu potrebni. Naš tim predan je osiguravanju da dobije odgovarajuću pomoć i skrb kako bi se pozabavio svojom neposrednom i dugoročnom dobrobiti. Molimo za daljnju podršku i suosjećanje dok se Ryan usredotočuje na svoju obitelj i zdravlje."

U Kaliforniji se šteta na imovini u vrijednosti iznad 400 dolara smatra kaznenim djelom, što objašnjava prirodu optužbe kojoj Garcia ide ususret. Ako bude proglašen krivim, prijeti mu do tri godine državnog zatvora i novčana kazna do 50 tisuća dolara.

Za Garciu je ovo bio turbulentan period nakon što je u travnju ostvario najveću pobjedu u karijeri odlukom protiv dotad nepobjeđenog Devina Haneyja, u borbi u kojoj ga je tri puta rušio na pod spektakularnim udarcima. Rezultat se potom doveo u pitanje nakon što je Garcia bio pozitivan na zabranjenu supstancu ostarin, za što je tvrdio da je posljedica kontaminiranoga suplemenenta kojeg je uzimao uoči meča.

Garcia se suočava s mogućom suspenzijom i novčanom kaznom od Atletske komisije New Yorka zbog pada na doping testu, a ishod borbe protiv Haneyja trebao bi se poništiti. Komisija još nije donijela odluku.

Linker
21. lipanj 2024 15:41