K1 i Boks

Ryan Garcia nakon suspenzije najavio prelazak u UFC: ‘Boks je pušiona‘

Ryan Garcia

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Mladi boksač osjeća veliku nepravdu i inzistira na tome da je nevin

Boksačka zvijezda, Ryan Garcia (24-1), zaintrigirao je javnost objavom da namjerava prijeći u UFC nakon što mu je boksačka karijera stavljena na čekanje zbog jednogodišnje suspenzije.

U četvrtak su objavljene vijesti da je Garcia postigao dogovor s Atletskom komisijom države New York (NYSAC) nakon što je pao na doping testu prije i na dan borbe protiv Devina Haneyja. U Garcijinom uzorku "A", kao i naknadno testiranom uzorku "B", pronađena je zabranjena supstanca ostarin.

Prema postignutom sporazumu s NYSAC-om, Garcia je kažnjen jednogodišnjom suspenzijom i morat će se odreći 1,1 milijun dolara službene zarade od meča u korist Golden Boy Promotionsa, od čega bi dio mogao pripasti Haneyju (31-0). Komisija je Garciji je također odredila i maksimalnu novčanu kaznu od deset tisuća dolara.

Njegova pobjeda većinskom odlukom sudaca nad Haneyjem poništena je i proglašena bez pobjednika (no contest), čime je izbrisana velika i iznenađujuća pobjeda te je vraćen Haneyjev neporaženi niz.

U objavi na Instagramu, očito uzrujan ishodom, Garcia je izjavio da je Haney dobio što je htio. Budući da ne može boksati godinu dana, "Kralj Ryan" je najavio da će svoje talente odnijeti u UFC.

"Evo, gledajte kako ovaj plačljivko dobiva što želi. Nikad nisam varao. Zabranili su mi nastupati godinu dana, MRZIM SVE LAŽNE LJUDE. Boks je pušiona, idem u UFC", napisao je Garcia.

25-godišnji Garcia uporno negira da je namjerno uzeo zabranjenu supstancu unatoč tome što je prihvatio uvjete sporazuma s NYSAC-om.

Linker
27. lipanj 2024 14:01