K1 i Boks

Odgođen je boksački meč između Mikea Tysona i Jakea Paula! Donosimo sve detalje

Mike Tyson i Jake Paul

 COOPER NEILL/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Cooper Neill/getty Images/profimedia
Iako je ‘Iron Mike‘, nakon nedavnih zdravstvenih problema, tvrdio da je dobro - situacija je ipak drugačija

Borba između Mikea Tysona i Jakea Paula je odgođena. Bivši apsolutni prvak teške divizije boksa i popularni YouTuber/boksač snage su trebali odmjeriti 20. srpnja u Arlingtonu (Texas, Sjedinjene Američke Države), no Netflix, na čijoj je platformi meč i trebao biti premijerno emitiran, je u petak izvijestio kako se borba ipak neće dogoditi u prethodno ugovorenom terminu.

"Paul i Tyson, nažalost, neće se sučeliti 20. srpnja kako je planirano. Tysonov nedavni problemi s čirom ograničili su njegovu sposobnost da u potpunosti trenira sljedećih nekoliko tjedana. Borba će biti odgođena za kasniji datum ove godine, nakon što Mike bude mogao nastaviti s treninzima bez ograničenja i kada oba borca budu ​​mogla imati jednako vrijeme za pripremu za ovaj meč koji se događa jednom u životu", stoji u Netflixovom priopćenju za javnost.

Podsjetimo, početkom tjedna 57-godišnji Tyson je, tijekom leta iz Miamija za Los Angeles, imao zdravstvenih tegoba u vidu mučnine i vrtoglavice, povezanih s čirom na želucu. Legendarnom "Iron Mikeu" po slijetanju je pružena liječnička pomoć, a on je, nedugo potom, tvrdio kako se osjeća dobro i da je spreman za borbu s Paulom, no sada vidimo da to baš i nije odgovaralo realnosti.

Nakon Netflixove objave, oglasili su se i iz Paulova Most Valuable Promotionsa, a njihovo priopćenje sadrži izjave Tysona i 27-godišnjeg YouTubera/boksača.

"I Mike i Jake slažu se da je jedino pošteno osigurati da oba sportaša imaju jednako vrijeme za trening kako bi se pripremili za ovaj važan meč i kako bi se mogli natjecati na najvišoj razini. Zdravlje i dobrobit sportaša naš su glavni prioritet i u potpunosti podržavamo Mikea u odvajanju potrebnog vremena kako bi mu se omogućilo da postigne razinu koju od sebe očekuje", tvrde iz MVP-a, dok sam Tyson kaže: "Moje tijelo je u boljem stanju nego što je bilo od devedesetih i uskoro ću se vratiti punom rasporedu treninga. Jake, Paul, ovo ti je možda kupilo malo vremena, ali na kraju ćeš ipak biti nokautiran i izbačen iz boksa zauvijek. Cijenim svačije strpljenje i jedva čekam održati nezaboravan nastup kasnije ove godine".

"U potpunosti podržavam odgodu događaja. Moji fanovi znaju da se ne želim suočiti s ‘Iron Mikeom‘ na bilo koji drugi način, osim ako on nije u svom najboljem izdanju. Da ne bi bilo greške - kad uđe u ring sa mnom, pobijedit ću ga senzacionalnom završnicom. Meč Paul protiv Tysona bit će jedan za vjekove, a ja obećavam da ću u tom meču dati sve od sebe", zaključio je Paul.

Hoće li se, na koncu, borba doista dogoditi i koliko su stvarno ozbiljni Tysonovi problemi, saznat ćemo u narednom razdoblju. Jedna stvar je sigurna, ako borba bude i potpuno otkazana, velika većina ljubitelja boksa zbog toga neće osobito žaliti, kao što nije bila oduševljena ni kad se meč ugovorio. U cijeloj je priči najbitnije da Tyson bude dobro i da se njegovo zdravlje popravi.

Linker
11. lipanj 2024 16:56