K1 i Boks

‘Ne mogu siliti Joshuu da nešto učini, ali veliku borbu između dvojice britanskih udarača svi žele vidjeti‘

Anthony Joshua 

 Credit line: Amer HILABI/AFP/Profimedia
S obzirom da Dubois sada posjeduje privremeni IBF-ov pojas i status obaveznog izazivača, Joshuu i njegov tim će zasigurno više nego ikad zanimati ovaj meč

Pobjedom nad našim Filipom Hrgovićem, Daniel Dubois ‘‘zaradio‘‘ si je vrlo izgledan meč protiv Anthonyja Joshue na Wembleyju. Pogotovo sada kada je privremeni IBF-ov prvak i novi obavezni izazivač, Joshua i njegov tim će sigurno biti zainteresirani da se ovaj meč uistinu i dogodi.

Međutim, Joshua još uvijek službeno nije pristao na ništa, no Frank Warren smatra da je ovo prilika koja se ne propušta ni za njega, ali ni za Duboisa. Poznati promotor rekao je da je ovo borba koju Velika Britanija želi, no, čeka se Joshua i njegov pristanak:

‘‘Daniel je protiv Hrgovića pokazao da može primiti udarac, pokazao je da ima igru. Pokazao je da ima snagu. Joshua je sjedio u prvom redu – to mora da je bio njegov izbor. Ne mogu siliti Joshuu da radi bilo što, na kraju dana će učiniti ono što želi. No, to mora biti komercijalna borba, borba u kojoj se bore dva Britanca. Dva velika udarača. Svi to žele vidjeti‘‘, rekao je Warren za BoxingScene.

‘‘On je već bio tamo, borio se s najboljima, učinio je to. Ovo je ogromna borba za sve Britance. Zašto to netko ne bi želio učiniti? No, pričekajmo da vidimo što će se dogoditi‘‘, dodao je.

S obzirom da Dubois sada posjeduje privremeni IBF-ov pojas i status obaveznog izazivača, Joshuu i njegov tim će zasigurno više nego ikad zanimati ovaj meč. Već se odavno spominje Joshuin meč pred punim Wembleyjem, a ovaj britanski okršaj zasigurno može napuniti spomenuti stadion. No, sada je sve na Joshui i njegovom timu.

Linker
11. lipanj 2024 07:32