K1 i Boks

Duboisovom treneru se ne sviđa što postoje i druge opcije za Anthonyja Joshuu: ‘Pokažite m*da‘

Anthony Joshua

 Fayez Nureldine/AFP/Profimedia
Kasnije ovoga mjeseca očekujemo konferenciju na kojoj će biti službeno objavljeno tko je sljedeći protivnik za ‘AJ-a‘

Nakon svoje najbolje pobjede u karijeri prošlog vikenda, Daniel Dubois čini se spreman boriti se protiv Anthonyja Joshue za svjetski naslov na Wembleyu. Duboisov trener vrlo izravno je uputio zahtjev dvostrukom svjetskom prvaku.

Duboisa su često kritizirali zbog nedostatka srčanosti u ringu, postao je poznat po tome što je kleknuo kako bi izbjegao nastavak nakon prvog profesionalnog poraza od Joea Joycea, a isto je ponovio skoro tri godine kasnije protiv Oleksandra Usyka u svojem prvom izazovu za teškašku svjetsku krunu.

No, nakon toga Dubois je odbacio te optužbe, zagrizao je i izborio se do nokauta u zadnjoj rundi protiv Jarrella Millera u prosincu.

U svojem posljednjem meču ponovo je pokazao svoju žilavu narav. Nakon što ga je naš Filip Hrgović više puta čisto pogađao u uvodnim rundama, preuzeo je kontrolu u sedmoj i osmoj rundi prije nego što je liječnik prekinuo borbu i dosudio Duboisovu tehničku pobjedu nokautom te IBF privremeni naslov.

Kao posljedica toga, očekuje se da će se Dubois u rujnu na Wembleyu boriti protiv Joshue za pravi IBF-ov pojas nakon što Usyk bude primoran prepustiti tu titulu.

Ponovno, Dubois će ući u okršaj kao veliki autsajder s obzirom na Joshuin status dvostrukog svjetskog prvaka, ali bi mladi Britanac mogao postati zvijezda svjetske boksačke scene ako uspije zaustaviti Joshuin preporod pod vodstvom Bena Davisona.

U razgovoru za talkSPORT, Duboisov trener, Don Charles, poručio je Joshui da "pokaže m*da" nadajući se da će time ubrzati finalizaciju dogovora nakon što je promotor Eddie Hearn otkrio da su na stolu i druge opcije za ‘AJ-a‘.

"Poznajem tog mladića (Joshuu) osobno, pod Davisonovim se vodstvom enormno popravio. Nemamo nikakvo Bogom dano pravo da ćemo ga pobijediti, kao ni on nas. Javnost ima pravo na svoje mišljenje, naravno, ali pokažite se, pokažite m*da."

"Daniel Dubois je Joshuin protivnik 21. rujna. Mi smo rođeni spremni."

Nestrpljenje Duboisovog tima je razumljivo, ali morat će se strpiti još dva tjedna do službene objave sljedećeg ‘AJ-ovog‘ protivnika. Konferencija za novinare za Joshuinu priredbu u rujnu zakazana je za 25. lipnja u Londonu, potvrdio je saudijski promotor, Turki Alalshikh.

Linker
17. lipanj 2024 18:58