K1 i Boks

Ngannou prognozirao meč Usyka i Furyja: ‘Šanse su možda izjednačene, ne otpisujem Usyka‘

Tyson Fury (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije nije puno dvojio po pitanju favorita u ovom meču

Točno tri tjedna udaljeni smo od ogromnog boksačkog meča koji će se 17. veljače (drugi mjesec) održati u Saudijskoj Arabiji. Tyson Fury i Oleksandr Usyk borit će se za ujedinjenje svjetskih titula u teškoj kategoriji, a sve oči boksačke javnosti bit će uprte u tom smjeru.

Još od 1999. godine i Lennoxa Lewisa, teška kategorija nije imala boksača koji je ujedinio sve svjetske titule. Lewis je pojaseve ujedinio u eri tri pojasa (WBA, IBF, WBC) pa će tako pobjednik meča između Furyja i Usyka postati prvim teškašem koji je uspio ujediniti sve četiri svjetske titule. WBO titula također će biti u igri, uz tri već spomenute svjetske titule.

Uistinu megaspektakl nas čeka i jedva čekamo borbu ove dvojice neporaženih boksačkih velikana. Tyson Fury u meč ulazi kao favorit, ali Oleksandr Usyk više puta je šokirao svijet, a uz sve to, Ukrajinac drži čak tri svjetske titule. Jako je teško prognozirati tko će odnijeti pobjedu u ovom dvoboju, a svoje mišljenje ponudio je i Francis Ngannou.

‘‘Predator‘‘ je u desetom mjesecu prošle godine boksao protiv Tysona Furyja, odradio je deset rundi s ‘‘Gypsy Kingom‘‘ i dobrano ga je namučio. Fury je na koncu slavio podijeljenom sudačkom odlukom, iako je Ngannou tada zapravo debitirao u profesionalnom boksu. Unatoč blijedom izdanju u tom meču, Ngannou vjeruje da je Tyson Fury i dalje dovoljno dobar za poraziti Usyka.

‘‘Ako ću biti objektivan, reći ću da će Tyson Fury pobijediti. Govoreći svoje mišljenje, biram Tysona Furyja. Naravno, ne otpisujem niti Usyka, znam da može doći do pobjede u ovom meču, šanse su možda čak izjednačene. Ali i dalje naginjem ka Tysonu, a želim mu pobjedu jer se nadam našem revanšu.‘‘, rekao je Ngannou u razgovoru za Quensberry Promotions.

Dakle, jasne su Francisove težnje. On želi revanš s Furyjem, a Furyjeva pobjeda nad Usykom također bi podigla i vrijednost Francisa Ngannoua. Kamerunac bi imao argument da je namučio najboljeg teškaša na svijetu i tu se zasigurno krije ponajveći razlog zbog kojeg Ngannou favorizira Furyja i priželjkuje njegovu pobjedu.

Nešto će se ipak pitati Usyka, kao i Anthonyja Joshuu s kojim će Ngannou boksati 8. ožujka (treći mjesec) ove godine.

Linker
11. svibanj 2024 20:15