K1 i Boks

Joshua će borbu protiv Ngannoua treitrati kao da se radi o borbi za apsolutnog prvaka: ‘On je jako težak posao‘

Anthony Joshua 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Puno je onih koji su ostali iznenađeni Francisovim nastupom protiv Furyja, te unatoč porazu, sada dobiva sve bolje prilike

Saudijska Arabija će u trećem mjesecu ugostiti još jedan veliki meč i veliku priredbu, a radi se o meču između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua. Ngannou je očarao boksački svijet odličnom izvedbom protiv Tysona Furyja te će, unatoč porazu, dobiti priliku protiv još jednog velikog boksača.

Joshua iza sebe ima odličnu godinu u kojoj je tri puta nastupio, a sva tri puta je i slavio. U 2024. će ući novom borbom utrećem mjesecu, a jučer je rekao kako će borbu protiv Ngannoua tretirati kao da se radi o borbi za ujedinjenje titula:

‘‘Dopustite da ovo kažem još jednom, ali ne fokusiram se trenutno na titulu. Moram se dovesti u pravo mentalno stanje, a borbu protiv Ngannoua ću tretirati kao da se radi o borbi za apsolutnog prvaka. To je mentalno stanje u kojemu želim biti. Ngannou je moja borba za apsolutnog prvaka. Dobri ste onoliko koliko je dobra vaša posljednja borba, on nije laka lova‘‘, rekao je Joshua.

‘‘On je jako težak posao, a znate što je ludo? Ja sam također težak posao. Ja sam jako težak posao za bilo koga na svijetu. Tako da, idemo, to će biti vatromet. Bila je ta situacija s Ruizom i Hrgovićem, a kad su pred mene stavili Ngannoua, rekao sam da može‘‘, dodao je.

Puno je onih koji su ostali iznenađeni Francisovim nastupom protiv Furyja, te unatoč porazu, sada dobiva sve bolje prilike. Hoće li uspjeti ugroziti Joshuu ćemo saznati ubrzo, no ukoliko se pojavi isti Francis kao u meču protiv Furyja, svašta je moguće.

Linker
28. svibanj 2024 20:16