K1 i Boks

Lennox Lewis smatra da Furyjev posao nije gotov u slučaju pobjede nad Usykom: ‘Britanski fanovi žele tu borbu‘

Lennox Lewis
 

 Ken McKay/ITV/Shutterstock Editorial/Profimedia
S obzirom na dvostruku klauzulu o revanšu, Furyja i Usyka ćemo dva puta sigurno gledati u ringu

Pobjednik velikog meča koji je na rasporedu iduće subote, nametnut će svoje ime u razgovore o najvećim boksačima u povijesti. Apsolutni prvak teške kategorije uvijek će imati posebno mjesto u srcima fanova plemenite vještine, a Tyson Fury i Oleksandr Usyk se za tjedan dana bore za to mjesto.

Posljednji apsolutni prvak, veliki Lennox Lewis, smatra da Furyju sama pobjeda nad Usykom neće biti dovoljna da zacementira svoje ime među najvećim svih vremena. Prema njemu, postoji još jedna stvar koju mora učiniti:

‘‘Ciljao sam biti broj jedan u ovom sportu, a sve što sam činio je vodilo prema tome. Htio sam biti olimpijski pobjednik, tako da sam dva puta išao na Olimpijske igre. Htio sam biti prvak Velike Britanije, prvak Europe, prvak svijeta, i na kraju, apsolutni prvak teške kategorije. Jednom kada sam to postao, mogao sam odmoriti. Čak sam čekao i Mikea Tysona da otklonom sve sumnje tko je najbolji boksač generacije‘‘, rekao je Lewis.

‘‘Fury bi se nakon toga trebao boriti protiv Joshue jer je to britanska stvar. Siguran sam da bi britanski fanovi željeli gledati tu borbu. Tokom prošlosti je uvijek bio takav plan. Uvijek je dobra britanska borba između dvojice teškaša‘‘, nadodao je.

S obzirom na dvostruku klauzulu o revanšu, Furyja i Usyka ćemo dva puta sigurno gledati u ringu. Tada se postavlja pitanje hoće li se uopće moći poklopiti borba između Joshue i Furyja, odnosno, hoće li se obojica dovoljno dugo boriti nakon sljedećih nekoliko mečeva. To bi svakako bila ogromna borba, ali je upitno hoće li se i dogoditi.

Linker
03. lipanj 2024 23:46