K1 i Boks

Nekadašnji svjetski prvak predložio protivnika za Andyja Ruiza: ‘Ta borba bi itekako imala smisla‘

Andy Ruiz Jr.

 HARRY HOW/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Harry How/getty Images/profimedia
U 2024. godini očekuje se veliki povratak ‘Destroyera‘

Iza Andyja Ruiza godina je za zaborav. "Destroyer" u 2023. nije upisao nijedan nastup, a zbog neaktivnosti je početkom prosinca uklonjen s gotovo svih relevantnih teškaških ljestvica. U novoj godini, međutim najavljuje veliki povratak na "heavyweight" scenu, a nekadašnji svjetski prvak u velter kategoriji (IBF,WBC) Shawn Porter istaknuo je ime boksača za kojeg smatra da bi bio njegov idealni protivnik u eventualnom povratničkom meču.

"Želim vidjeti Ruiza natrag u ringu, smatram da bi njegova borba s Danielom Duboisom itekako imala smisla", rekao je 36-godišnji Amerikanac za ProBox TV.

Podsjetimo, Dubois je na prosinačkoj priredbi u Rijadu pobijedio Jarrella Millera u uzbudljivom meču tehničkim nokautom u desetoj rundi, te tako kod nemalog dijela borilačke javnosti vratio kredibilitet koji je bio poprilično narušen nakon njegove izvedbe protiv Oleksandra Usyka.

Ruiz je, s druge strane, posljednji meč Ruiz odradio početkom rujna 2022., kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Luisa Ortiza. Nedugo nakon toga uslijedila je WBC-ova naredba da se mora boriti s Deontayem Wilderom u "final eliminatoru" koji je trebao iznjedriti obveznog izazivača za pojas u vlasništvu Tysona Furyja. Pregovori između Ruiza i Wildera su propali, a kamen spoticaja su, kako to obično biva, predstavljale financije. Ruiz je, s jedne strane, optuživao "Brončanog bombardera" da ga želi zakinuti, a ovaj je uzvraćao kako Andy i njegov otac traže previše. Bilo kako bilo, Wilder se potom okrenuo pregovorima s Joshuom, a na koncu ugovorio meč s Josephom Parkerom (23.12., Rijad), dok je Ruiz ostao bez meča na vidiku. Uslijedila je potom Ruizova ozljeda, odnosno operacija ramena, a, prema informacijama koje je sam plasirao, preostala su mu još dva mjeseca rehabilitacije.

Nakon što njegov proces oporavka u potpunosti završi, Ruiz se, dakle, definitivno vraća u ring, a hoće li mu u povratničkom meču protivnik biti Dubois ili netko drugi, saznat ćemo u mjesecima koji su ispred nas.

Linker
27. travanj 2024 11:13