K1 i Boks

Mike Tyson i Francis Ngannou o najvećem boksaču u povijesti: ‘On je najveći ikad, moram njega odabrati‘

Mike Tyson

 Matthieu Mirville/AFP/Profimedia
Legendarni ‘‘Iron‘‘ Mike izdvojio je dvojicu, ali ipak je prevagnulo jedno ime

Jučer smo vam prenosili vijest o Evanderu Holyfieldu i boksaču kojeg je on izdvojio kao najdražeg. Ukoliko ste propustili taj članak i Holyfieldov odabir najdražeg boksača, članku možete pristupiti klikom na LINK.

Osim Holyfielda, na slično pitanje ovih dana svoj odgovor dao je i Mike Tyson, nekoć veliki Holyfieldov rival. ‘‘Iron‘‘ Mike odradio je intervju za ‘‘Complex‘‘, a u jednom trenutku upitan je o najvećem boksaču u povijesti.

‘‘Volim Roberta Durana i Muhammada Alija. Ali je ipak najveći borac koji se ikada pojavio. Moram njega odabrati.‘‘, rekao je Tyson.

Mike Tyson tijekom intervjua za ‘‘Complex‘‘ bio je u društvu Francisa Ngannoua. ‘‘Iron‘‘ Mike zapravo priprema Ngannoua za boksački meč protiv Tysona Furyja i njih dvojica sada nerijetko zajednički gostuju u raznim ‘‘podcastima‘‘ i emisijama.

Francis Ngannou također je dobio priliku odabrati najvećeg boksača u povijesti, a bivši UFC-ov prvak teške kategorije donekle se složio sa svojim trenerom Mikeom, ali usput je izdvojio i svog najdražeg boksača.

‘‘Ja također volim Alija i volim njegovu priču. Alija više volim zbog onoga što je zastupao, ali moj omiljeni boksač je Mike Tyson, bez razmišljanja. Dakle, biram Mikea Tysona.‘‘, otkrio je Ngannou.

Ne čudi onda da je Ngannou pristao surađivati s Mikeom Tysonom ususret svom profesionalnom boksačkom debiju, jer očito ‘‘Predator‘‘ gaji jako visoko mišljenje o legendarnom Mikeu. Koliko je Mike Tyson dobar kao trener, tek ćemo saznati, ali ne možemo ipak niti imati prevelika očekivanja od Francisa Ngannoua. Ipak će na suprotnoj strani ringa stajati Tyson Fury, jedan od dvojice najboljih teškaša na svijetu.

Linker
27. travanj 2024 13:20