K1 i Boks

Mayweather otkrio koliko će još mečeva odraditi ove godine, a za određenu sumu moguć je i profesionalni meč

LAS VEGAS, NEVADA - JULY 10: Boxer Floyd Mayweather Jr. attends a game between the Golden State Warriors and the San Antonio Spurs during the 2022 NBA Summer League at the Thomas & Mack Center on July 10, 2022 in Las Vegas, Nevada.,Image: 706593241, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Ethan Miller/Getty images/Profimedia

 ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ethan Miller/Getty Images/Profimedia
45-godišnji Floyd uživa boksajući u raznoraznim egzibicijama

Gotovo pet godina prošlo je od posljednjeg profesionalnog nastupa Floyda Mayweathera. Ponajbolji boksač 21. stoljeća svoju 50. profesionalnu pobjedu upisao je u kolovozu (osmi mjesec) 2017. godine, a slavio je protiv Conora McGregora.

Floyd nakon toga nije odrađivao profesionalne nastupe, ali gledali smo ga u raznoraznim egzibicijama kao što su ona protiv Tenshina Nasukawe, Logana Paula i Dona Moorea.

Jako dobro izgledao je Floyd u petom mjesecu ove godine prilikom egzibicijskog meča s Mooreom. Sve to potaklo ga je na dodatne nastupe, a u devetom mjesecu borit će se na Rizinovom eventu protiv MMA borca Mikuru Asakure.

U razgovoru za Mirror, Floyd je otkrio kako mu je u planu biti izrazito aktivan, ali da će ponuda morati biti jako izdašna ako ga netko želi ponovno vidjeti u profesionalnom boksačkom nastupu.

‘‘Još uvijek sam tip o kojem se najviše priča u boksu, a čak se niti ne borim više. Konstantno pljačkam banku, a oni me nastavljaju plaćati. Još ću tri egzibicije odraditi ove godine. Moguće da odradim jedan profesionalni meč i dvije egzbicije. Ali znajte da se u tom slučaju radi o barem, odnosno najniži iznos o kojem govorim jeste 200 milijuna dolara.‘‘, otkrio je Floyd.

Dakle, Floyd Mayweather i dalje je kralj zarade kad su u pitanju boksački mečevi, a očito je da interes za organiziranjem njegovih mečeva itekako postoji. Bit će interesantno popratiti s kime će odraditi sljedeće egzibicije, kao i taj eventualni profesionalni nastup.

Linker
24. travanj 2024 06:51