K1 i Boks

‘Najbrže ruke svijeta‘ i dalje su nezaustavljive: Ryan Garcia nastavio je svoj sjajni niz neporaženosti!

Ryan Garcia vs. Javier Fortuna

 John MCCOY/Getty images/Profimedia

Nakon nešto slabije aktivnosti u 2020. i 2021. godini, Ryan Garcia (23-0, 19 KO) odradio je već drugi meč u 2022. godini. Toliko ih je odradio ukupno kroz 2020. i 2021. godinu.

23-godišnjak iz Kalifornije za kojeg nerijetko govore da ima ‘‘najbrže ruke‘‘ u boksu, sinoć je nastupio u svom Los Angelesu i odradio je sjajan nastup. Iskusni 33-godišnjak Javier Fortuna (37-4-1, 2 NC) trebao je predstavljati ozbiljniji izazov za Garciu, ali na kraju se pokazao nedoraslim zadatku.

Čak tri puta Garcia je slao Fortunu na pod i boksaču iz Dominikanske Republike se brojalo. Prvi put to se dogodilo u četvrtoj rundi, zatim u petoj, a kulminacija je uslijedila nakon što ga je Garcia treći put uzdrmao. Tada je došlo i do prekida, a to se dogodilo u šestoj rundi.

‘‘Znam da sam odradio dobar nastup. Bio sam oštar i svjež. Nisam radio ništa ludo. Svjestan sam koliko sam dobar borac. Morao sam samo sve uskladiti u jednu cjelinu, a plodove toga vidjeli ste danas. Mislim, meč je priča za sebe. Ne moram ništa govoriti. Vidjeli ste kako sam se borio.‘‘, rekao je Garcia neposredno nakon meča.

Fortuni je ovo drugi poraz prekidom u karijeri, a odradio je čak 44 meča. Nokautirao ga je još samo Jason Sosa, u šestom mjesecu 2016. godine. Međutim, bio je to tehnički nokaut u 11. rundi, a Garcia je sve okončao kroz prvih šest rundi.

Ryan Garcia inače je boksač lake kategorije, ali ovaj meč odradili su u super-lakoj kategoriji (-140 ‘lbs‘). Kad je u pitanju sljedeći protivnik, Ryan Garcia bio je jasan po pitanju svojih ambicija.

‘‘Borit ću se s ‘Tankom‘ (Gervonta Davis) u sljedećem nastupu, ako je spreman boriti se u super-lakoj kategoriji. Ne želim da se pojavljuju naslovi da ga izbjegavam. Ako on želi ovaj meč, dobit će ga.‘‘, poručio je Garcia.

Gervonta Davis trenutno drži WBA (Regular) titulu u lakoj kategoriji i neporažen je kroz 27 profesionalnih nastupa. 27-godišnji ‘‘Tank‘‘ uz Garciju je jedan od ponajvećih potencijala u tim težinskim kategorijama i bio bi to meč koji bi privukao jako veliku pažnju svjetske boksačke javnosti.

Linker
08. svibanj 2024 12:01