K1 i Boks

Frank Warren smatra da je Rijad novi Las Vegas, otkrio je planove za budućnost: ‘Čekaju nas još bolji mečevi‘

Frank Warren

 STEVEN PASTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Jedan od najdugovječnijih ljudi u boksačkom poslu najavio je nove priredbe

Pripadnik boksačke Kuće slavnih, Frank Warren, smatra da je Saudijska Arabija "pretekla" Las Vegas po pitanju boksačkih priredbi. Warren je slavio sa svojih pet boksača u okršaju s protivnicima iz Matchrooma uključujući i našeg Filipa Hrgovića na velikoj priredbi u Kingdom Areni u Rijadu, te je najavio datume za borbe Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola (12. listopada) i Oleksandra Usyka i Tysona Furyja II (21. prosinca), potvrdivši Saudijsku Arabiju kao novu boksersku prijestolnicu.

"Bilo je nevjerojatno," rekao je Warren. "Vizija... Činjenica da je koncepcija zvana Riyadh Season učinila boks jednom od svojih glavnih atrakcija, i to je uspjelo na veliki način za njih, predanost je učinila da Rijad postane svjetska prijestolnica za velike showove. Preuzeli su Las Vegas. Nema sumnje u to. I samo će postajati sve veće i bolje."

"Dugo sam u ovom poslu preko 200 godina," našalio se Warren, "i svaki put kad sjedim s Njegovom Ekselencijom i razgovaramo o svim tim stvarima i budućim borbama, to postaje sve nevjerojatnije. Mislio sam da sam sve čuo, ali nisam."

Warren je najavio da će na konferenciji za novinare u Londonu kasnije ovog mjeseca vjerojatno otkriti očekivani raspored za Wembley Stadium 20. ili 21. rujna, gdje bi glavni događaj mogao biti Anthony Joshua protiv Daniela Duboisa, nakon što je Dubois je na razočaranje hrvatskih fanova pobijedio Hrgovića.

"Ima puno stvari u pripremi koje će, mislim, iznenaditi sve" dodao je Warren.

Zatim je, nakon čiste pobjede, odao priznanje kolegi promotoru Eddieju Hearnu i rekao o sinoćnjem showu: "Bilo je fantastično. I moram vam reći nešto, ovo se ne bi dogodilo bez Eddieja i Matchrooma. Svi smo radili zajedno za dobrobit boksa ovoga puta. Uspjelo je za sve. Što se tiče organizacije borbi, TV kuća, sve pod pokroviteljstvom Njegove Ekselencije koji je sve okupio da bude uspjeh, bilo je fantastično. Kakva noć za boks".

Linker
19. lipanj 2024 02:47