K1 i Boks

Bivši trener Daniela Duboisa: ‘Joshua ima ovu rupu u obrani koju Dubois mora iskoristiti. Whyte i Ruiz su ga upravo zbog toga uhvatili‘

 Andy Ruiz Jr vs.  Anthony Joshua 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Neće ovo biti lagan meč za niti jednoga boksača, no Joshua je i prema kladionicama s razlogom favorit

U prošlosti smo već vidjeli kako se Joshuu itekako može srušiti, no hoće li to uspjeti Daniel Dubois, veliko je pitanje. Ove subote očekuje nas ova fenomenalna teškaška borba za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka, a upravo će Joshua pokušati istu oduzeti od Duboisa. Kladionice mu vjeruju, ali i dobar dio fanova.

Pokazao je Joshua ne voli primati snažne i čiste udarce, a Duboisov bivši trener, Shane McGuigan tvrdi da Joshua ima nedostatk u svojoj obrani kojeg Daniel mora iskoristiti za pobjedu. Evo o čemu se po njemu tu radi:

‘‘Kada je on u vatri, često je dosta ranjiv. Apsolutno svaki put spušta tu desnu ruku kada baca prednji direkt. Kada baca taj direkt, razdvoji ruke prije nego lijeva dobije putanju. Također, kada se u borbi malo ohrabri, također krene spuštati tu desnu ruku‘‘, rekao je McGuigan u razgovoru za talkSPORT.

‘‘Dillian Whyte uhvatio ga je prekrasnim lijevim krošeom dok je bio u sred kombinacije. Istu stvar učinio je i Ruiz, podigao je bradu gore, razmjenjivao udarce s njim, a Ruiz ga je pronašao s tim kratkim lijevim krošeom. Onaj koji prvi uspostavi dobar direkt, uspostavit će i kontrolu nad cijelom borbom. Doduše, Joshua baca puno manje desnih direkata nego Hrgović‘‘, dodao je.

Neće ovo biti lagan meč za niti jednoga boksača, no Joshua je i prema kladionicama s razlogom favorit. Godinama je vladao teškom kategorijom i pobjeđivao odlične protivnike, a Dubois će upravo to iskoristiti kao dodatnu motivaciju da upiše pobjedu nad jednim takvim imenom, a usput i potvrdi svoj status prvaka.

Linker
17. rujan 2024 14:11