K1 i Boks

Furyjev menadžer otvoreno priznao: ‘Nema teorije da se meč protiv Joshue dogodi ukoliko ne pobijedi u revanšu protiv Usyka‘

Tyson Fury 

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Tyson itekako mora biti bolji u ringu nego posljednji puta kada se borio s Usykom ukoliko želi pobjedu, no on zasigurno i posjeduje vještine koje su mu za to i potrebne

Težak poraz pretrpio je Tyson Fury u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije protiv Oleksandra Usyka. Ukrajinac se te večeri ipak pokazao boljim boksačem, a u dvanaestom mjesecu ove godine gledat ćemo i veliki revanš – samo što ovoga puta u igri neće biti titula apsolutnog teškaškog prvaka.

Nema sumnje da Fury želi osvetiti taj poraz, međutim, Usyk je u revanšu definitivno u psihološkoj prednosti. Meč koji Fury želi odraditi do kraja svoje karijere jest i onaj protiv Anthonyja Joshue, no Furyjev menadžer Spencer Brown, tvrdi da od tog meča nema ništa ukoliko opet izgubi od Usyka.

‘‘Mislim da je potrebno jasno i glasno reći kako stoje stvari. Ne postoji način da se dogodi meč između Joshue i Furyja ukoliko Tyson ne pobijedi svoju sljedeću borbu. Sada ima imperativ da pobijedi Usyka. Promjene će biti nužne, ne u samom timu i menadžmentu, ali postoje druge stvari koje treba promijeniti u treningu‘‘, rekao je Brown za Sky Sports.

‘‘Ali, ja vjerujem da se Tyson Fury uvijek može vratiti. Uvjeren sam da ćemo vidjeti novog, boljeg i nadograđenog Tysona Furyja. Ne znam koliko puno može napredovati u ovim godinama, ali vjerujem da ćemo našeg Britanca vratiti na najveće pozornice svijeta‘‘, zaključio je.

Iako je teško da postoji ‘‘veća pozornica‘‘ od meča za apsolutnog prvaka teške kategorije, jasno je što je Furyjev menadžer želio reći. Tyson itekako mora biti bolji u ringu nego posljednji puta kada se borio s Usykom ukoliko želi pobjedu, no on zasigurno i posjeduje vještine koje su mu za to i potrebne.

Linker
17. rujan 2024 03:10