K1 i Boks

Nova promjena na programu Glory 95 eventa; Popularni FNC-ov borac iz Srbije uskače kao kasna zamjena!

Aleksandar Janković

 Screenshot (youtube, Fnc)
Glory je putem svojih društvenih mreža obznanio još ovu promjenu na "fight cardu"

Glory 95 event koji će se u subotu navečer održati u Zagrebu, posljednjih dana pretrpio je niz kasnih promjena. Kako to obično biva uoči takvih evenata, pojedini sudionici eventa otkazuju nastupe zbog ozljeda koje zadobivaju pri kraju napornog i teškog trening kampa.

Najnovija promjena, a nadamo se i posljednja, danas je objavljena od strane Gloryja. Hrvatski borac Vito Košar neće se boriti s Clayton Ravenom, prvotno ugovorenim protivnikom s Arube. Raven je obavijestio Glory kako neće biti u mogućnosti nastupiti u Zagrebu, a razlog je ozljeda.

Međutim, Vito Košar neće ostati bez toliko željenog nastupa pred domaćom publikom. Gloryjevi "matchmakeri" pronašli su zamjenu, a uskočit će ime koje je vrlo poznato regionalnoj MMA zajednici. Radi se o Aleksandru Jankoviću, vrlo iskusnom MMA borcu kojeg nerijetko gledamo pod FNC-ovim reflektorima.

Popularni "Jankela" iza sebe ima čak 29 profesionalnih MMA nastupa (16-13-0), a pod okriljem FNC-a upisao je četiri nastupa. Jedna pobjeda i tri poraza njegov je učinak unutar FNC-ovog kaveza. Janković je u devetom mjesecu prošle godine porazio Bojana "Želvu" Kosednara, a gubio je u revanšu protiv Kosednara te u mečevima s Ivicom Truščekom i Franciscom Barrijom.

Janković je iskusan u MMA vodama, ali kad je kickboks u pitanju, favorit će svakako biti Vito Košar. Talentirani hrvatski udarač osvajao je titule državnog prvaka u četiri različita sporta (kickboks, tajlandski boks, savate i klasični boks), a u šestom mjesecu ove godine okitio se i titulom svjetskog prvaka u muay thaiju. Tijekom ljeta nastupio je na Olimpijskim igrama u Parizu gdje je sudjelovao u predstavljanju muay thaija kao poakznog sporta. Košar je i u Parizu bio uspješan te je slavio u jedinom meču koji je tamo odradio.

Košar će imati i veliku podršku domaćih navijača, ali Jankovića ne smije podcijeniti. Srpski borac čak 12 puta slavio je nokautom, posjeduje snažne udarce u svojim rukama i nogama, a takvi protivnici uvijek mogu iznenaditi.

Janković također zaslužuje veliko poštovanje jer je pristao uskočiti na "short notice" i tako je mladom Košaru spasio priliku da nastupi na ovom velikom eventu u Zagrebu.

"Fight card" Glory 95 eventa možete pogledati u Instagram objavi ispod ovog teksta.

Linker
19. rujan 2024 20:45