K1 i Boks

Dubois šokirao fanove odabirom najvećih teškaša u povijesti: ‘Meč s Hrgovićem očito je oštetio njegovu glavu‘

Daniel Dubois

 Screenshot (youtube, Sky Sports Boxing)
Engleski teškaš birao je najboljeg teškaša po principu "pobjednik ostaje"

Odabrati najvećeg boksača u povijesti sporta definitivno nije lako. Boks je sportom s ogromnom poviješću i mnoštvom velikana koji imaju svoje argumente u izboru za najvećeg ikad. Čak i kada se fokusiramo na samo jednu težinsku kategoriju, konkurencija, odnosno ponuda je i dalje jako velika.

Izbori se na kraju uglavnom svedu na subjektivni dojam i ukuse, a kada netko od poznatih svjetskih boksača sujeduje u ovakvim diskusijama, fanovi s velikom pozornošću slušaju, ali i često se ne slažu s mišljenjem profesionalnih boksača.

Mnoštvo kritika na račun svojih odabira dobio je Daniel Dubois. IBF-ov svjetski prvak teške kategorije zapravo nije rangirao velikane, nego je sudjelovao u igri gdje su mu nuđena dva teškaša, a on bi birao boljeg između dvojice. Igra funkcionira na metodi "pobjednik ostaje", što znači da je određeni boksač u igri sve dok pobjeđuje.

Ono čime je Dubois navukao kritike fanova zapravo je početak ove igre, a ne konačni pobjednik. Deontay Wilder i Anthony Joshua prvi je upareni dvojac, a Dubois je na opće iznenađenje mnogih birao Wildera. Wilder je tako ostao u igri, a Dubois je nakon toga birao između Wildera i Vladimira Klička. Čini se da je Daniel veliki ljubitelj Deontayja Wildera, jer "Bronze Bomber" u njegovim očima bolji je i od Klička.

"Volim te Daniele, ali tvrdiš da bi Wilder porazio Joshuu i Klička? Ne znam što si pušio."

"Mentalno sam se isključio nakon prvog dvoboja (Wilder vs. Joshua)."

"Dubois je zasigurno najgluplji tip u boksu."

"Borba s Hrgovićem napravila je više štete njegovoj glavi nego što se mislilo."

image

Kritike na račun Daniela Duboisa

Screenshot (youtube, Sky Sports)

Ovako glase neki od komentara na video Sky Sportsa, što je dovoljno dobar dokaz koliko se javnost ne slaže s Duboisovim stavovima u ovoj igri uparivanja i uspoređivanja. Tek je Vitalij Kličko uspio eliminirati Wildera iz ove igre, a tijekom ostatka igre, u izborima su se našli Mike Tyson, Tyson Fury, Muhammad Ali, Lennox Lewis, Evander Holyfield, Oleksandr Usyk itd. Tko je na kraju izašao kao pobjednik, odnosno, koga Daniel Dubois smatra najvećim teškašem u povijesti, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
17. rujan 2024 19:12