K1 i Boks

Repriza Wembleyja 2017. godine: Joshuu čeka borba s Hrgovićevim krvnikom za IBF svjetsku titulu?

Joshua

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Osvajač zlatne olimpijske medalje planira napuniti Wembley baš kao što je to učinio s legendarnim Kličkom 2017. godine

Anthony Joshua je na korak od dogovaranja svoje sljedeće borbe, a javna tajna na Otoku je da će to gotovo sigurno biti Daniel Dubois koji je tu priliku izborio kada je porazio našeg Filipa Hrgovića u Rijadu početkom ovog mjeseca.

Joshua je na društvenim mrežama otkrio da je blizu finalizacije detalja za svoju petu borbu od poraza od Oleksandra Usyka po drugi put 2022. godine, s Wembleyjem kao vjerojatnim datumom i mjestom 21. rujna.

"Skoro sam završio pregovore za svoju sljedeću borbu! Osjećam se motivirano," napisao je 34-godišnjak na X-u, bivšem Twitteru. Podsjećamo, Dubois je nažalost zaustavio Filipa Hrgovića u osmoj rundi njihove borbe za IBF-ovu privremenu titulu, čime se popeo na poziciju obveznog izazivača za "puni pojas".

IBF titula mogla bi biti u igri protiv Joshue ako, kao što se očekuje, bude oduzeta Usyku zbog neizvršavanja obveze suočavanja s Duboisom u korist revanša s Tysonom Furyjem u Saudijskoj Arabiji 21. prosinca.

Usyk je okrunjen za neprikosnovenog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji kada je na bodove pobijedio Furyja u njihovom prvom susretu prošlog mjeseca, dodavši Gypsy Kingov WBC pojas IBF, WBA i WBO titulama koje je osvojio od Joshue.

Deontay Wilder se smatrao prirodnim protivnikom za Joshuu, ali njegov nokaut u petoj rundi od strane Zhileija Zhanga ranije ovog mjeseca označio je kraj njegovog vremena kao izazivača u kraljevskoj diviziji.

Linker
26. lipanj 2024 18:32