K1 i Boks

Eddie Hearn upozorava cijelu boksačku javnost: ‘Terence Crawford će imati gadnih problema s ovim boksačem‘

Israil Madrimov

 ISRAIL MADRIMOV IG
Mnogi boksački fanovi metriku opasnosti pojedinog boksača zaključuju na osnovu njegove popularnosti što je često velika greška

Promotor Eddie Hearn vjeruje da bi oni koji brzo otpisuju WBA prvaka u super srednjoj kategoriji, Israila Madrimova, trebali ponovno razmisliti dok se priprema za borbu protiv jednog od najboljih boksača današnjice, Terencea Crawforda. Borba je zakazana za 3. kolovoza kao dio velikog spektakla u BMO Areni u Los Angelesu.

Terence Crawford (40-0, 36 KO) ima impresivnu karijeru. Bivši WBO prvak u lakoj kategoriji preselio se u junior velter kategoriju kako bi osvojio sve četiri titule, a zatim u velter kategoriju gdje je ponovio taj podvig.

Madrimov (10-0-1, 7 KO), 29-godišnjak iz uzbekistanskog grada Khive, ali trenira u kalifornijskom Indiu ubrzo je ostavio dojam ozbiljnog boksača nokautiravši veterana Vladimira Hernandeza u svom profesionalnom debiju 2018. Međutim, njegov zamah u karijeri usporio je tijekom pandemije COVID-19 sve dok nije osvojio titulu.

"Svi, mediji, fanovi, Njegova Ekscelencija Turki Alalshikh, prestanite pričati o planovima za Terencea Crawforda, jer će se sve srušiti 3. kolovoza," rekao je Hearn. "Imate velikog, snažnog super velteraša koji može udariti i koji je u svom vrhuncu."

Madrimov je osvojio upražnjenu WBA titulu u junior srednjoj kategoriji protiv Magomeda Kurbanova tehničkim nokautom u petoj rundi u ožujku. Nakon borbe, Madrimov je saznao da će se suočiti s jednim od najboljih svjetskih boraca. Crawford, rodom iz Nebraske, koji prelazi u kategoriju do 69.8 kilograma, bit će izvan ringa već 13 mjeseci od pobjede nad Errolom Spenceom Jr. prošlog srpnja.

"Nemojte me krivo shvatiti, on je veliki favorit protiv Madrimova, ali nemojte otpisati ovog momka" dodao je Hearn.

Ova priredba, koja će obilježiti prvi put da je Riyadh Season uključen u američku promociju, također će sadržavati borbu za WBA titulu u lakoj kategoriji između Isaaca Cruza i Josea Valenzuele, a u teškoj kategoriji Jared Anderson će se suočiti s Martinom Bakoleom, dok će se Andy Ruiz Jr. boriti protiv Jarrella Millera.

"Imate jednu od najboljih priredbi godine, jednu od najboljih priredbi koje sam ikada vidio u američkom boksu" rekao je Hearn. "Ovo je teška borba za Terencea, jedna od najtežih u njegovoj dosadašnjoj karijeri."

Linker
18. lipanj 2024 19:35