K1 i Boks

Drama u kruzer kategoriji se nastavlja: Opetaia gubi strpljenje, Billam-Smith i dalje ostaje neodlučan

Jai Opetaia

 THE RING MAGAZINE
Kruzer kategorija (-90.72 kg) zadnjih godina počela je doživljavati svoju novu renesansu, a jedan od glavnih aktera iste gubi strpljenje

Jai Opetaia blizu je odustajanja od svojih nada da će se boriti protiv Chrisa Billam-Smitha u borbi za unifikaciju naslova prvaka u kruzer kategoriji.

Australski IBF prvak rekao je da njegov tim još nije dobio odgovor od Billam-Smithovih savjetnika o ponudi koja je dana u lipnju od arapskih "sponzora" za borbu u Saudijskoj Arabiji.

Opetaia već mjesecima planira napad na WBO naslov, a uživa nakon svoje obrane naslova IBF prvaka u kruzer kategoriji protiv bivšeg vladara spomenute kategorije Mairisa Briedisa.

Ovaj 25-godišnjak pobijedio je Latvijca u svibnju i želi se sljedeći put suočiti s herojem Bournemoutha, Billam-Smithom.

"Već neko vrijeme lovim taj WBO pojas" rekao je Opetaia za BoxingScene. “Prilično je očito da se on ne želi boriti pa jednostavno moramo prijeći na sljedeću osobu, pretpostavljam. Sada se moram boriti protiv bilo koga tko mi bude ponuđen."

“Borba je praktički bila tu. Ništa to ne sprječava, osim njihove odluke. Financijski, on ne može dobiti bilo što bolje od toga. Koliko god pričao o tome, čak ni ne pokušavam reći da je on laka borba ili da je on šetnja po parku ili nešto slično. Samo želim da se borba dogodi."

“Želim se boriti za WBO. Želim taj remen oko struka i samo sam pokušavao osigurati da se to dogodi, ali mogu samo toliko.”

Billam-Smith je u lipnju pobijedio Richarda Riakporhea, boreći se na kultnom Selhurst Parku, a tada je ostvario drugu obranu naslova kojeg je prvotno oduzeo od Lawrencea Okolieja u ljeto 2023. Na istoj priredbi u lipnju boksao je i naš Hrvoje Sep koji po mnogima oštećen jer je njegova borba protiv Azeeza proglašena neriješenom.

Linker
17. rujan 2024 18:12