K1 i Boks

Dillian Whyte ponovno u ringu nakon 476 dana i afere oko dopinga: ‘Nisam arheolog, no želim kopati u budućnost‘

Dillian Whyte 

 Ian Bines/Shutterstock Editorial/Profimedia
Britanski boksač pompozno je najavio svoje namjere nakon oslobađanja optužnica vezanih za doping: ‘Još mogu biti svjetski prvak‘

Dillian Whyte (29-3, 19 KO) se danas vraća u ring nakon više od godine odsustva i raznih turbulentnih poteškoća vezanih za optužbe oko dopinga. Prvotno je antidopinška agencija VADA izvijestila javnost o padu Whytea na doping testu. To mu je bio drugi put jer je već 2012. godine odradio dvogodišnju suspenziju. Nakon raznih procesa ovog puta je dokazano da je Whyte bio neoprezan i koristio je kontaminirani suplement koji nije imao važeće certifikate o čistoći. Mnogi suplementi prolaze kroz iste proizvodne linije kao i neki medicinske (sportašima nedozvoljene) supstance pa se dogodi kontaminacija.

Britanski “The Body Snatcher” se u ring vraća protiv Nijemca rumunjskih korijena Christiana Hammera (27-10, 17 KO) na priredbi u Castlebaru u Irskoj. Dillian Whyte je u zadnjoj borbi pobijedio Jermainea Franklina Juniora većinskom odlukom na kultnom Wembleyu. Rođeni Jamajčanin ima 35 godina te mu sat polako otkucava za najveće boksačke visine. Izjavio je na novinarskoj konferenciji da ima još vremena. “Nisam arheolog, no želim kopati u budućnost. Još imam vremena i mogu biti svjetski prvak”.

“The Body Snatcher” ima vrlo živopisnu životnu priču, put ga je vodio od Jamajke do surovih ulica južnog Londona gdje je postao otac s 13 godina. U velikom razgovoru za “iFL TV” je opisivao kako je imao teško problematično odrastanje no svoj spas je našao u boksu koji ga je izveo na pravi put.

Dillian Whyte možda nije tehnički najpotkovaniji boksač kojeg će te gledati no zasigurno je jedan specifičan primjer teške životne priče i boksačke neustrašivosti koja ga je tri puta koštala, no također donijela mu je status kojeg trenutno ima. Samo ostaje za vidjeti hoće li tu neustrašivost uspjeti “obuzdati”, ili će na kraju on biti “obuzdan”. Prvi test ima već večeras.

Linker
27. travanj 2024 10:05