K1 i Boks

Borba Tysona Furyja i Wildera dobiva novi datum, Furyjev tim zaražen koronavirusom

Tyson Fury i Deontay Wilder
 
 Rob Latour/Shutterstock Editorial/Profimedia
Novi problemi u organizaciji treće borbe dvaju boksačkih teškaša

Čini se kako ćemo pričekati još neko vrijeme na treću borbu Tysona Furyja i Deontayja Wildera. Naime, u timu Tysona Furyja došlo je do zaraze koronavirusom te se spomenuti dvojac ipak neće boriti 24. srpnja. Izuzev najmanje sedam članova Furyjeva tima, izvori (BoxingScene) navode kako je i sam Tyson Fury pozitivan na COVID-19.

John Fury, otac Tysona Furyja navodi kako je neimenovani sparing partner ''kriv'' za prijenos zarazne bolesti u trening kamp njegovog sina. ''Gypsy King'' zarazio se virusom još u ponedjeljak.

''Bio sam šokiran. Ne želite da se ovakve stvari događaju, no borba je otkazana. Navodno je jedan od sparing partnera odgovoran za širenje zaraze. Zarazio je cijeli tim, no ovakve stvari se događaju. Borba će dobiti novi datum.'', rekao je John Fury u četvrtak prilikom razgovora za medije.

Deontay Wilder i njegovi predstavnici zasad se nisu oglasili po tom pitanju, no zasigurno će biti razočarani. Borba će se vjerojatno održati na jesen, točnije u listopadu. Sredinom lipnja održana je konferencija za medije, a Bob Arum tada je izjavio da su timovi oba borca cijepljeni. Međutim, kako BoxingScene.com saznaje, Fury je primio samo jednu dozu cjepiva dok su WIlder i njegov tim u potpunosti cijepljeni protiv koronavirusa.

Wilderu, Furyju kao i svim fanovima preostaje čekati. Već smo i navikli na ovakva otkazivanja borilačkih priredbi i velikih borbi, a ostaje nada kako će ovoj pandemiji i problemima koje vuče uskoro doći kraj.

Linker
05. srpanj 2024 09:00