K1 i Boks

Bivol uzbuđen oko subotnjeg spektakla: ‘Dvojica tipova koji ne znaju za poraz, dvojica najboljih poluteškaša na svijetu!‘

 Dmitry Bivol 

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Godinama smo čekali ovaj okršaj, no izgleda da su Saudijci konačno uspjeli dati dovoljno novca da se on i organizira

Meč kojeg smo godinama čekali i priželjkivali konačno je došao. Dmitry Bivol i Artur Beterbiev konačno će se obračunati u ringu, a ulog će dakako biti titula apsolutnog prvaka u poluteškoj kategoriji. Ove subote na rasporedu nam je ovaj veliki meč, a vjerujemo kako su obojica boksača i više nego spremni.

Bit će ovo okršaj dvojice neporaženih elitnih boksača, tako da je odličan meč zagarantiran. Bivol je u jučerašnjem razgovoru za Sky Sports govorio kako mu je ovo ostvarenje sna, odnosno, da je oduvijek priželjkivao ovakvu borbu kojom će ispisati povijest:

‘‘Ovo je borba između dvojice najboljih poluteškaša na svijetu. Borba za apsolutnog prvaka i borba između dva stila dvojice tipova koji ne znaju što je poraz. Glavna stvar od svega je da ostvarim svoj potencijal. Imam plan, želim ga ostvariti kako bi me ljudi prepoznali i zapamtili. Pojasevi su samo bonus‘‘, započeo je Bivol.

‘‘Ova borba bi mi kao i gledatelju bila na listi želja, sve borba za apsolutnog prvaka su nešto što želim gledati. To je ono što ispisuje povijest. Imamo puno borbi za svjetske titule, no borbe za apsolutnog prvaka možemo nabrojati na prste jedne ruke‘‘, dodao je.

Iako se ne radi o teškašima, veliki ‘‘hype‘‘ i velika zainteresiranost vlada uoči ovog subotnjeg meča. Godinama smo čekali ovaj okršaj, no izgleda da su Saudijci konačno uspjeli dati dovoljno novca da se on i organizira, tako da jedva čekamo subotu i ovaj meč. Kingdom Arena u Rijadu ugostit će ovaj epski spektakl, a na liniji će biti IBF, IBO, WBC i WBO titule u poluteškoj kategoriji.

Linker
08. listopad 2024 11:38