K1 i Boks

‘Ako je Canelo toliko bolji, neka se pojavi i pobijedi me. Dosta je izvlačenja s kilogramima i rehidracijom‘

David Benavidez

 DAVID BECKER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
David Benavidez je odlučio ovaj put biti direktniji nego inače, smatra da zaslužuje priliku protiv legendarnog Meksikanca

U zadnje vrijeme imali smo dojam da Canelo sebe isključuje iz potencijalne borbe s Davidom Benavidezom jer je "tražio" nevjerojatnih 200 milijuna američkih dolara no prema riječima samog Benavideza izgleda da taj meč ipak nije nemoguć.

"Imam osjećaj da će se to uskoro dogoditi. Ne znam koliko uskoro, ali izgleda sve realnije," rekao je Benavidez za BoxingScene. "Mislim da će Canelo na kraju dobiti svojih 200 milijuna dolara i možda ćemo dobiti borbu koju svi želimo. To su vrlo uzbudljive vijesti za nas. Moramo nastaviti naporno raditi i biti spremni za priliku. Kad ta prilika dođe, potpuno ću je iskoristiti."

Timovi Alvareza i Benavideza nisu uspjeli postići dogovor posljednjih godina. Borba između njih vjerojatno bi zahtijevala financiranje od saudijskog boksačkog moćnika Turkija Alalshikha, predsjednika fonda General Sports Authority u Saudijskoj Arabiji.

"Kada smo prvi put pregovarali, rekli su da mi žele dati fiksnu naknadu od 5 milijuna dolara. Bio sam sasvim zadovoljan s tim" rekao je Benavidez. "Trenutno, način na koji pristupam ovim borbama, ne gledam samo na novac. Novac mi nije važan. Ono što mi je važno je da obavim svoj posao 100 posto, a novac će slijediti moje rezultate. Ne brinem se koliko ću novca dobiti, jer nakon što pobijedim Canela, tada će novac i sve ostalo doći. Trenutno, ne gledam na ovu borbu kao na jednokratni izvor zarade. Nakon što ga pobijedim, on će željeti revanš, i tada ću postati PPV zvijezda."

Benavidez se priprema za svoj debi u poluteškoj kategoriji 15. lipnja protiv bivšeg prvaka i Alvarezovog sparing partnera Oleksandra Gvozdyka, kojeg vodi Alvarezov dugogodišnji trener Eddy Reynoso.

Alvarez, bivši prvak u poluteškoj kategoriji, ranije je izjavio da prirodno veći Benavidez ne donosi ništa u borbu osim 11 dodatnih kilograma na dan borbe.

Benavidez je rekao da će se vratiti na 76 kilograma kada Alvarez bude spreman za borbu. Dodao je da bi bio otvoren za klauzulu o rehidraciji, ali ne i za dogovorenu težinu.

"Kakvi god uvjeti budu, može sve dok nije smiješno. Samo želim da se ova borba dogodi," rekao je Benavidez. "Ako me se stvarno ne boji, ako će me stvarno nokautirati ili učiniti što god kaže da će učiniti, ne bi trebala biti dogovorena težina. Nije imao klauzulu o rehidraciji s Dmitryjem Bivolom. Ali ako želi da imam klauzulu o rehidraciji, pristat ću. Ali neću pristati na dogovorenu težinu, jer 76 kilograma je već teško postići. Ako je siguran u svoje vještine, neka to dokaže, i neka najbolji čovjek pobijedi."

Alvarez je ranije za BoxingScene rekao da nije zainteresiran za prisiljavanje Benavideza da pristane na klauzulu o rehidraciji.

"Pomalo sam gotov s ovom kategorijom do 76 kilograma. Zaslužio sam priliku boriti se protiv Canela Alvareza, ali budući da ne dobivam tu borbu, stvarno nema druge borbe u kategoriji 76 kilograma. Želim testirati 79 kilograma, a ovo je savršena prilika protiv Gvozdyka" rekao je Benavidez.

"Želim biti prvak u kategoriji 76 kilograma, 79 kilograma i cruiserweight kategoriji. Kada dođemo do cruiserweight kategorije, vidjet ćemo možemo li stići do teške kategorije".

Linker
24. lipanj 2024 12:16