K1 i Boks

(VIDEO) ‘Taj nokaut skratio mi je život za pet godina, nisam bio isti borac nakon toga‘

Amir Khan vs. Canelo Alvarez

 David Becker/Getty images/Profimedia
Nekadašnji WBA-ov i IBF-ov svjetski prvak u super lakoj kategoriji poslao je upozorenje Terenceu Crawfordu

Boksačke karijere često su pogubne po zdravlje. Nebrojeni udarci u glavu i tijelo, godine napornih treninga, ali i psihički napori koje donosi profesionalna karijera, sve to ostavlja velik danak na zdravlju onih koji dugo ostanu u sportu.

Amir Khan svakako je jedan od onih koji su jako dugo ostali u sportu, ali dugo se Khan držao i na samom vrhu. Njegova profesionalna karijera započela je još 2005. godine, a posljednji nastup odradio je u drugom mjesecu 2022. godine. Khana je tada porazio Kell Brook, a bio je to 40. profesionalni nastup u Khanovoj karijeri.

Brojne ratove prošao je Khan tijekom dugogodišnje karijere, ali jedan meč ipak ističe kao ‘‘najpogubniji‘‘ za svoje zdravlje. Radi se o borbi koju je odradio u petom mjesecu 2016. godine. Canelo Alvarez tada je brutalno nokautirao Khana u šestoj rundi borbe. Trenutno se sve više ‘‘šuška‘‘ o potencijalnom okršaju Terencea Crawforda i Canela, a Khan je odlučio uputiti svojevrsno upozorenje Crawfordu.

‘‘To je jako opasan meč za Crawforda, jer samo jedan udarac dijeli vas od toga da ozbiljno nastradate. Canelova moć uvijek će biti tu. Crawford je zaradio dobar novac, ima prekrasnu obitelj, čemu riskirati? Novac i slava više mu nisu potrebni.‘‘, započeo je Khan u razgovoru za Fastest Payout Online Casino, a zatim je dodao.

‘‘Ja nisam bio isti borac nakon meča s Canelom. Možete završiti u nokdaunu itd., ustanete nakon toga. Ali nokaut koji mi je Canelo zadao vjerojatno mi je skratio život za pet godina. Bio sam na vrhuncu karijere i nikada nisam bio isti borac nakon toga. Bojao sam se primiti udarac i to nije bilo dobro za moje tijelo i um. Mislim da se meč između Crawforda i Canela ne treba dogoditi. Canelo se borio s mnoštvom manjih tipova i trebao bi boksati s nekim svoje veličine.‘‘, zaključak je Amira Khana.

Canelo je očito prouzročio velike traume Khanu, a snimku tog brutalnog nokauta možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
19. lipanj 2024 12:33