MINI DŽUNGLA

Malen je, 3 x 1,5 metar, ali funkcionalan: Balkon na trećem katu stambene zgrade u Bjelovaru

 Marko Todorov/CROPIX
Vlasnica je inspiraciju za uređenje pronašla u mirisima i bojama ljeta. Pogledajte!

Stevimira iz Bjelovara najboljom investicijom smatra umjetnu travu koja joj omogućava da svojim malim carstvom hoda bosa, mekana je i ugodna, a i brzo se suši nakon kiše.

Moj se balkon nalazi na trećem katu stambene zgrade, ujutro je u hladu, a poslijepodne je okupan suncem. Ljeti je iznimno vruće pa sam morala staviti tendu kako bih i dalje mogla uživati na njemu. Malen je, 3 x1,5 metar, ali funkcionalan. Uredila sam ga sama, bilo je i nekoliko pro- palih pokušaja dok nije ispao ovakav, meni savršen - priča nam Stevimira Pranjić, čiji nam se balkon svidio na prvu. Zanima nas što ju je inspiriralo pri uređenju.

image
Marko Todorov/CROPIX

- Inspiraciju sam pronašla u ljetu. Obožavam more, sunce i ljetno bilje, zato sam se odlučila na bijeli namještaj i puno detalja s uzorkom lavande - kaže Stevimira i ističe da najboljom investicijom smatra umjetnu travu.

- Mogu hodati bosa, mekana je i ugodna, daje poseban izgled balkonu, a i brzo se suši nakon kiše. Osim toga, posebnu pažnju obratila sam na biljke. Posadila sam timijan, koji je dobar protiv komaraca, mentu za koktele i sokove, peršin, celer i ljupčac za juhe, origano, majčinu dušicu, kadulju i nezaobilazne aloe veru i čuvarkuću. Ove sam godine posadila i limun u nadi da će dati plodove - nabraja.

image
Marko Todorov/CROPIX

Pitamo je gdje je nabavljala namještaj.

- Stol i stolce sam dobila na poklon, klupa je napravljena od paleta, sitnice poput školjkica i brodića sam kupila na moru, a nešto sam već i imala. Proces uređenja je trajao neko vrijeme, a i sad često kupim još neku sitnicu koja mi se svidi. Smatram da se svaki balkon može urediti i postati oaza odmora nakon napornog dana, zato nemojte pretvarati balkone u skladišta, donesite sa svakog odmora neku uspomenu i stvorite si kutak za guštanje - zaključila je Stevimira Pranjić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 19:18