Savršeno!

Kako je Ana svoj mali balkon pretvorila u pravi raj: Nećete vjerovati što je sve stalo

 MARIA KORNEEVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Uređenje malog balkona uvijek je izazov, ali čak i samo nekoliko četvornih metara može biti vaš mali kutak na otvorenom - susret s vedrim nebom, suncem i cvrkutom ptica.

Upravo je to pokazala Anna Konetz iz Hannovera, koja je svoju malu oazu uredila tako lijepo da su ljudi na Instagramu oduševljeni njezinim idejama.

U središtu su mali četvrtasti stol i dvije stolice koje se lako mogu sklopiti, a djeluju vrlo lagano i gotovo prozračno. Na stolu Ana uvijek nađe mjesto za vazu s buketom cvijeća.

U jednom kutu odlučila je smjestiti tako moderan "sofu" napravljenu od paleta - praktički, samo dvije palete naslagane jedna na drugu. Udobnost im pružaju jastuci, a tu je i lagana dekica za hladnije večeri.

Na zidu iznad ovog kuta nalazi se drvena rešetka na koju možete objesiti posude s cvijećem, ali i lampe za romantičan ugođaj. Takav "vertikalni vrt" idealno je rješenje za male terase i balkone.

U drugom kutu je čarobna "fotelja" s laganim nogama od tankih metalnih šipki, a naslon za leđa izgleda kao lepeza od bambusa.

Prekrasne, zelene biljke postavljene su u ukrasne posude, a žardinjere s cvijećem kukicama su pričvršćene za zid koji zatvara terasu.

Na Aninom Instagram profilu vidimo i kako se razvijala njezina vizija ovog malenog balkona. Ako trenutno nemate uvjete za postavljanje rešetke i "vertikalni vrt", samo jedna ili dvije posude bit će dovoljno zanimljive.

Ugodnoj atmosferi doprinose i keramičke šalice i pladnjevi, a pun pogodak je i originalna vaza. Savršeno zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2024 13:45