NIJE ZA SVAKOGA

Ovaj komad namještaja bio je jako popularan u 60-ima, a sada se ponovo vraća na scenu

 /SHUTTERSTOCK

Okrugli kreveti—koji su izvorno postali popularni u 60-ima—službeno su ponovno u središtu pozornosti dizajna interijera ove godine, piše Better Homes and Gardens. Ako tražite upečatljiv komad za svoju spavaću sobu, okrugli kreveti bi mogli biti odgovor. Otkrijte u nastavku koji je stil okruglog kreveta pravi za vas, plus neke prednosti i nedostatke povezane s dizajnom ovog namještaja.

image
/SHUTTERSTOCK

Okrugli stilovi kreveta

Okrugli kreveti služe kao žarišna točka za privlačenje pažnje. Naučite koja estetika dizajna najbolje funkcionira s okruglim krevetima i kako stilizirati komad namještaja.

image
/SHUTTERSTOCK

Retro dizajni soba

Okrugli kreveti su prvi put uzeli maha 60-ih, pa ne čudi da se često nalaze u prostorima koji teže retro izgledu. Okrugli kreveti u retro inspiriranim sobama često dolaze u jarkim bojama i raskošnim materijalima, ponekad s odgovarajućim zakrivljenim krevetskim naslonom. Ako želite postići groovy estetiku u svoju sobu, stilizirajte krevet s čupavim uzglavljem ili se odlučite za zastore s baldahinom kako biste kompletirali izgled. Također biste mogli koristiti šarenu posteljinu koja odgovara ostatku vašeg prostora ili pruža upečatljiv kontrast. Mnogi vintage kreveti s retro izgledom dolaze u mekoj baršunastoj presvlaci.

image
/SHUTTERSTOCK

Estetika svevremenskog luksuza

Okrugli kreveti često se nalaze u luksuznoj estetici. Kada se odlučite za moderan luksuzni stil, razmislite o neutralnoj paleti boja, poput bijele, sive, bež ili crne. Odaberite okrugli krevet u jednoj od ovih nijansi i opremite ga odgovarajućim plahtama i poplunom u sličnoj boji za monokromatsku paletu posteljine.

Odabir tkanina također je bitan u luksuznim stilovima. Da biste dobili izgled luksuza, odlučite se za tkanine mekane na dodir poput svile i bambusa. Za tradicionalnu privlačnost, kupite okrugle krevete s dijamantnim čupavim uzglavljem.

image
/SHUTTERSTOCK

Minimalističke spavaće sobe

Zbog svog mekog organskog oblika, okrugli kreveti popularan su izbor u minimalističkom dizajnu interijera. Kako biste postigli izgled, kupite okrugli madrac koji odgovara vašem krevetu kako bi linije bile što je moguće čistije. Koristite neutralne plahte, jednostavno uzglavlje i toplu rasvjetu za minimalističku spavaću sobu.

Pitate se je li okrugli krevet praktičan za vas?

Prednosti: Okrugli kreveti omogućuju veću fleksibilnost kada su u pitanju položaji za spavanje. Također daju dizajnerski izraz u svakoj prostoriji u kojoj se smjeste.

Nedostaci: Okrugli kreveti obično su skuplji od tradicionalnih okvira kreveta. Okrugli madraci i posteljina su rjeđi, pa mogućnosti mogu biti ograničene. Zbog svog oblika, okrugli krevet može zahtijevati više prostora da bi se udobno smjestio u vašoj spavaćoj sobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 15:23